5+1 tipp, azaz hogyan variáld kedvenc ruhádat

Melyik nőnek nem jön jól néhány praktika és ötlet a változatos megjelenéshez? Ez az évszak ráadásul a kiegészítőké és a rétegeké. Alkalmanként ez lehet nyűg is, amikor még ki sem léptünk az ajtón de már fárasztónak tűnik az öltözködés. Nézzük viszont inkább a jó oldalát: ha rááll a szemünk saját ruhatárunk praktikus kihasználására, sokkal egyszerűbb lesz a reggeli készülődés és ha hiányzik is valami, könnyebb lesz célirányosan vásárolni és túlhaladni az elsőre kihagyhatatlannak tűnő akciókon.

Még karácsony előtt szereztem be ezt a harang ujjú Siira ruhát a @siiradresses -től. Sötétkékre pályáztam, de az már nem volt a méretemben, így lett enyém ez a méregzöld változat. Azóta rájöttem, hogy a kékeimmel remekül tudom kombinálni és úgyis kevés zöldet hordtam eddig, tehát a választás jónak bizonyult.

A garbók télen továbbra is nagy kedvenceim. Vastag harisnya, bevállalósoknak kötetlen programhoz plusz térdzoknival. Ebben a szettben – a kalaptól eltekintve 🙂 – éppen a Star Wars legújabb részét néztem moziban. A Peony design fagyöngyös nyakláncot és a pompom gyűrűt már ismerhetitek korábbról. A rózsaszín gyöngy csak elsőre tűnik idegennek, a sötét színek között jól megfér. 

A kockás óriás sálamat feltétlenül fel akartam venni a ruhához és rövid próbálgatás után meg is született ez a kombináció. A zöld fülbevaló kávékapszulák újrahasznosításából készült és ajándékba kaptam egy kedves ismerőstől és legközelebb nem mulasztom el feltenni.

Sietve, de lett is kép rólam a sálas szettben múlt hétvégén, amikor is rövid ideig még kabát nélkül sem fagytam meg. Ez a mai havas hidegben már neccesebb lenne.

A következő fotó akár most is készülhetett volna, de ezt a szettet még korábban állítottam össze a különböző árnyalatú zöldek egymás mellett hordásának szemléltetésre. A kötött, szabálytalan alakú mellény több testalkat hasznos rétege lehet. Teltebb forma esetén vékony kötésű anyagot és az erőteljes mintázat kerülését javaslom.

Fázósok kedvence lehet a hasonló ruhák nadrággal, tunikaként viselése. Párosítottam hozzá bőrnadrágot, de halványzöld farmert is. Míg előbbi kombinációt magas sarokkal, utóbbit sportcipővel képzelem el. Na ezt így még nem vettem fel, de a héten sort kerítek valamelyikre. A harangujj kiválóan láttatni enged akár egy hangsúlyos karkötőt is. A Ke.s.ha átlátszó kézzel készült egyedijét tettem mellé.

 

Az egyszínű egyrészes ruha előnye a végtelen variálásban rejlik. Esti, elegánsabb programhoz ha hasonlóan rövid szabású, lapos sarkú, csinos “kiscipővel”, térdig érő hossznál már magasabb sarokkal ajánlom. Szolid, de látványos aranyszínű kiegészítőket és műszőrme bundát párosítottam hozzá.

Végezetül még egy feketékkel, többek között garbóval és csokornyakkendővel viselt változat,

 

és alább pedig aktuális zenei kedvencem.

Kreatív összehangolásokat és ügyes szett alkotásokat a hétre (is)!

bg.