A nő (k)ékszer

Amelyik nő nem érezte legalább egyszer életében, hogy nem elég (szép/okos/kívánatos/fiatal/érett/bátor/naiv/rátermett…), az vélhetően magának sem mond igazat. Minden kornak megvannak a kételyei és bizonytalanságai. Szerencsés esetben a kételkedések röpke pillanatok csupán és másnap mindent reálisabban, de legalább is optimistábban lát a szem (az elme). Egy bizonyos, mi nők minden életszakaszban tetszeni akarunk és a legkeményebb zsűri, aki előtt nap mint nap kiállunk, saját magunk.

A lélek zegzugaiban eligazodni nem könnyű, de hosszú távon megtérülő befektetés. A jolly joker, ami bármikor (akár csak átmeneti) segítséget nyújt, ha a nőt külső szemek dícsérik elismerően. Ezzel a teljes probléma ugyan orvosolva nincs, de ez itt nem is a lélekgyógyászat helye, pusztán gondolatébresztési felület.

Honnan is jött ez a mai pszichés keveredésem? Mindegy is. A bejegyzés fő témája a nő, jelen esetben kékben. A szín, aminek rengeteg árnyalata a magyar nők többségének jól áll, de ez a többség mégsem használja ki eléggé.

Ágnest egy 50 év felettiek részére indult tanfolyam résztvevőjeként ismertem meg. A fotósorozat a képzést tartó ügynökséggel közös portfóliójának része. A Voila Hostess és Modellügynökség megálmodója és egyben oktatója Németh Zsuzsanna azzal a világszerte terjedni látszó trenddel ért egyet, miszerint az 50 év feletti korosztályban rejlő kiaknázatlan lehetőségekkel foglalkozni kell,

 és foglalkozni érdemes.

Volt szerencsém részt venni az első kurzus zárórendezvényén, ahol nagyjából 40 hölgy vonult végig a – képzeletbeli kifutónak számító – teremben. Az ötvenes, hatvanas, hetvenes éveiben járó hölgyek és külön kedvencem nyolcvan felett is jókedvűen és élvezettel mutatta meg magát.

A büszkeségre és az örömre pedig minden okuk megvolt.

Ezt követően jöttünk mi kis csapatunkkal és mutattunk néhány fortélyt – elsőként Ágnesnek -, amivel a hétköznapokon még magabiztosabbnak…

…és harmonikusabbnak érezheti magát.

Mert az igazi lényeg, hogy a mindennapok rohanásában – kortól függetlenül – éljük meg nőiességünk csodás adományait, és ha vannak is pillanatnyi képzavarok, a kék hangulat legfeljebb az öltözékünkben nyilvánuljon meg, ne a kedvünkben.

A kapcsolódó zene ma a Madness-é.

Ajánlom minden csodás nőnek

bg.

Fotók: Rácz Edit – http://raczedit.hu/http://raczedit.hu/

Smink: Makkai Marianna

Modell: Szloboda Ágnes

Styling: Balla Gabi

https://www.facebook.com/groups/1453759698268186/

https://www.instagram.com/balla.gabi/