Szigorú szabályok szegése

A meggyőződés fontos. Mindenkinek a magáé. Jó esetben elfogadjuk a másét, rosszabban hülyeségnek tartjuk. Nos, én az első tábort képviselem, miszerint mindenki abba az irányba megy, amit helyesnek érez. A munkám során is ezt az elvet vallom. Elmondom, megmutatom, szemléltetem ami szerintem ajánlott, de hogy ezután ki, mit fogad meg, mindenki maga dönti el. Egy biztos: a személyes tanácsadás során nálam a legelső maga az ember. Beszélgetni, megismerni, hozzá igazítani a külsőt a belsőhöz. Egyénre szabva.

Aki a kezdetektől velem tart itt a blogon, emlékezhet egy bejegyzésre amiben már értetlenül álltam bizonyos – kategorikus – szabályok előtt.

http://bgtoll.reblog.hu/szoke-a-hajad-ne-vegyel-sargat

A korábban leírtakat most is tartom és továbbra sem tudok mit kezdeni a szigorral, ahogy (nem) meglepő módon még mindig nem tudok keretek közt gondolkodni sem. Kizárólag színek vagy formák, előírt – és talán itt-ott már elavult – súlyos szabályok között (kellene) stílustanácsokat adni?

Hm..lehet, de például, ahogy azóta a stílus egyik neves képviselője előadásán hallottam: amelyik színben azt kérdezik tőlünk, hogy betegek vagyunk-e, ne hordjuk, amelyikben pedig mindenki dícsér, azt ne hagyjuk a szekrényben.

Na valahogy ezen a vezérelven elindulva, figyelembe véve a természetes tónusokat, érdemes sávokat keresni magunknak, de ha olykor-olykor érintjük a vonalat, még nem kötünk ki az árokban.

Szigorú szabálykövetőként:

– nem vennék fel csipke zoknit, vagy necc harisnyát szandálhoz;

– nem ajánlanék férfiaknak rövid ujjú inget, ahogy a csoportomban tettem a minap

https://www.facebook.com/bgstilus/photos/pcb.1775139712796848/1744548988895827/?type=3&theater

(hiszen elvileg azzzingujja minden körülmények között hosszú!);

– én is mondanék olyat, hogy a férfiak maguknak kötik a csokornyakkendőt, a fiúk megveszik készen;

– (na és) nem vennék fel soha, de soha arany színű ruhát még akkor sem, ha az a Navona Fashion egyedi, szupernőies, selyem és fémszálas ingruhája.

DEhogyugye én megengedőbb vagyok ennél, így került rám a ruha, álltam ki benne a hangulatban hozzá illő folyosóra és színek vagy Nagykönyv ide – oda, a nőiesség érzése abszolút a hatalmába kerített.

Teljesen váratlanul megint a nőiességnél kötöttem ki. Kell ennél jobb végszó? talán még csak annyi, hogy szigorúság helyett/mellett (legalább) olykor essen a választás az óvatos szabályszegésre – szigorúan csak az öltözködésben 😉

bg.

https://www.facebook.com/groups/1453759698268186/

https://www.instagram.com/balla.gabi/

https://www.facebook.com/bgstilus/

Fotók: Halmai Gyöngyi – http://www.byperle.com/

Ruha és öv: Navona Fashion – http://navonafashion.hu/index.php?lang=hu

https://www.facebook.com/navonabudapest/?fref=ts