Cukormázzal

Lehetett volna ez a bejegyzés egy napsütéses-cukormázas, itt van az ősz itt van újra írás is. Na de egyrészt az élet nem (mindig) habostorta – bár ez legtöbbször csak hozzáállás kérdése és a cukor ráadásul hosszú távon nem is áldásos – , másrészt az édes élet is unalmas egy idő után, hisz a gyarlóság eredendően kódolt tulajdonsága az emberiségnek.

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Ismerős bárkinek az a reggel amikor semmi se jó? „hagyjálbékénutálomazegészet, sohasemmirenincsidő, minektartvalakikutyáthaúgyáltalában-ésfőlegéjszaka nagyívbenszarikráéscsakugat-énmegnemalszom ésmégaszememiskarikás!” Na, hát ilyen reggel után útnak indulni, bármiféle közlekedésben részt venni csak hab azon az aktuálisan keserűmázas tortán.

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Szólhatnék épp arról is, hogy mekkora ívet hagyjunk egy kerékpáros mellett, ha lekerüljük őt autóval (és mondjuk nem kettővel, hanem legalább 50 km/h-val), de biztosan van mindenkinek olyan élménye is amikor a „kocsogbiciklisazebránnincselsőbbséged főleghanemislátlakmegidőben!” A lényeg az lenne, hogy ha már kénytelen-kelletlen morcosan, vagy szerencsés helyzetben jókedvvel kilépünk az ajtón, mindenki rájöjjön, hogy „jééé, emberek, jééé, nem vagyok egyedül”, najó’vanakkor odafigyelek, bár semmi kedvem inkább csak bámulnék ki a fejemből.

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Egy fentihez hasonló, jó hangulatú induláskor, ha kocsival megyek, legtöbbször az elsődleges gyógyír a zene (bár ez nálam általános). Viszonylag rövid úton megtalálom a kevésbé lágy dallamokat…

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

… és kezdődhet a suhanáááás.

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Mert a suhanás jó, a suhanás gyógyír, a suhanás kikapcsol és feltölt. Napsütésben vagy borongós napon, zenét bömböltetve, feledve a kisebb nyűgöket (máris de cuki ott az a kutya és a korrektor meg a pirosító az én barátom!), a nagyobbakon meg úgyis felesleges aggódni, inkább cselekedni kell és „lehetekénisazazeggggy”!

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Na és ekkor, amikor is már látom a szivárványt – na meg a fényt – és milyen szerencsés is vagyok érzés fog el, és az elsőt még kikerülöm, a második még tanuló, a harmadik idős és már talán alig lát, a negyedik biztos nem ismerős erre és csak egy utcát keres azért megy kettővel….a hetedikig talán türelmes vagyok, bár érdekes módon a zene egyre hangosabb lesz. Még egész szépen is mosolygok miközben intek az elém kivágónak, hogy „naggggyonszívesen, peeersze!”

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Optimális esetben ebben az állapotban érkezem meg a célhoz és kitart az önturbó. De sejthetően vannak h(r)osszabb utak, több türelemjátékos és hálátlan résztvevő, és így fordulhat elő, hogy még az én – messzeföldön híres – türelmem is elfogy.

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Na ekkor jön a „miértnemmészkiakülsősávbabakker?!”,  „mosttényleg30alkellmenniközéépen?!”, „ésmégnéz!” „fogalmadsincsmitörténikkörülöttedugye?”, „hamehetünk70elisahungárián-akkormiértnemtesszük??” és még megannyi kínzó kérdés, ami persze rendszerint költői, de annyiszor megfogadtam, hogy egyszer legalább leírom tudva, hogy semmi sem fog változni ezen a téren.

#bgtoll #hangulat #retrobringa #bgstilus

Viszont az biztos, hogy mindannyiszor amikor meg nem értett szemekkel találkozom, nagy kedvencem, Dorogi Peti hangja cseng majd a fülembe, miszerint „hiábanézelaszemembe!” 😉

 

Mindenkinek élvezetes suhanásokat a kora őszi mézes-szirupos napsütésben és „egyajelszó”: az úton leginkább előre és szükség esetén a szélre hajts! 😉

bg.
A csodás fotókat ismét köszönöm kedves barátnőmnek, Halmai Gyöngyinek.

http://www.byperle.com/;