Színek, Mámor, Szőlőhegy

 Szeptember a szüret hónapja is. Gyerekkoromból megvan az emlék a hagyományos, tágabb családi körben zajlott szüretekről. Ki gondolta volna akkor, hogy egyszer szép emlék lesz visszagondolni a korai kelésekre, a „székelyi úton” való kutyagolásra, a szőlőszedésre és az akkor végtelennek tűnő délutáni unatkozásra. Amikor még mini voltam, én is megkaptam a gyerekekre szabott „hátiládát” :-).  Visszagondolva, milyen csend is volt fent a dombtetőn, a mai városi zajban gyakran vágyom vissza oda. Persze azóta sok minden változott, de a színek, az illatok és a szél is pont ugyanolyan most is, mint egykor és bármikor pillanatok alatt odafújja a hangokat, a bográcsban főtt étel illatát és a szüreti hangulatot.

Színek, Mámor, Szőlőhegy

Arra végképp nem gondoltam volna akkor, hogy egyszer magas sarkú cipő lesz az, amiben kimegyek a „szölllőőbe” :-). Na de az idők változnak…viszont ha szüretre készülnék, azért még ma is a józanész vezetne.

Színek, Mámor, Szőlőhegy

Amikor ráleltem erre a színes anyagra, még nem tudtam, hogy mi lesz belőle, de hogy kell nekem, azt határozottan. Majd a színek és a minták egyszer csak elvittek a szőlő irányába és úgyis terveztem egy fotózással egybekötött hazalátogatást, így végül valóban a szőlők között kötött ki az akkora már formát öltött tunikám.

Színek, Mámor, Szőlőhegy

A kicsit csípőficamos beállásom kizárólag a háttér miatt maradhatott meg 🙂

Azt pedig csak remélem, hogy a tulajdonos nem bánja, hogy egy fotó erejéig igénybe vettem a teraszát…

Színek, Mámor, Szőlőhegy

…arról az egy szem szőlőről már nem is beszélve B-).

Színek, Mámor, Szőlőhegy

Bárhogy is, a levegő ott még mindig kellemesen poros, a nyugalom és a csend is változatlan. Vagy talán minden.

Színek, Mámor, Szőlőhegy

Ha nem is szüretre, de őszi kirándulásokra ajánlom felfedezni a természetet – és netán magunkat is – például a tolnai lankás dombokon.

Mára imádott filmem egyik betétdalával készültem, de – ugyan a személyes kedvencem egy ugrással a második track – úgy döntöttem, ide teszem a teljes hanganyagot, hátha másban is nosztalgikus emlékeket kelt, vagy csupán kellemes, napsütéses, hétvégi hangulatot.

bg.

https://www.facebook.com/groups/1453759698268186/

https://www.instagram.com/balla.gabi/

https://www.facebook.com/bgstilus/

A képekért köszönet Kossa Gábornak

https://www.facebook.com/search/top/?q=kossa%20g%C3%A1bor%20fotogr%C3%A1fia