Klasszikusok ezüstös bőrben

Ígértem tippeket női vonalon is az év végi céges rendezvényekhez, ünnepi összejövetelekhez, most mutatom is őket. A klasszikus fekete, fehér és ezüst került elő a szettekben, melyhez a Vigart karácsonyi kollekcióját választottam kiegészítőként.Klasszikusok ezüstös bőrben

Az első, talpig fekete szettben a műbőr nadrág töri meg a túlzottan klasszikus hatást és igen, nem mindenkinek való a fekete, nekem viszonylag szerencsém van ezzel és a hozzám hasonló „sötét” karaktereknek. Akinek harmonikusabb a tónusaihoz, viseljen kéket fekete helyett, a hideg tónusokhoz az ezüst kiegészítő ott is passzolna.

Klasszikusok ezüstös bőrben

A következőkben előkerült egy fémszállal átszőtt szoknya, amit kétféleképpen is felhasználtam.  A teljes csillogás érdekében a felső is ezüstösen irizál és nem maradhatott el a Bagatt cipőm sem. A nyaklánc a kevésbé kivágott blúzon is remekül érvényesül.

Klasszikusok ezüstös bőrben

Itt megosztok néhány háttérinfót. A fotózás napján reggel 9-kor – tombolán nyert fodrászos – hajfeltűzésre indultam. Az útra kelések nem egyszerűek nálam, főképp, ha reggel történik ;-), menetrend szerint itt is volt csúszás. A nap sütött ugyan, de kellemetlen – értsd irtó hideg – szél fújt. A fotózást a Bálnában terveztük, négy szettel. Mindehhez képest a hajam nem igen hasonlít arra, amit elképzeltem, az épület garázsában parkolás aznap kizárt volt egy rendezvény miatt – így az átöltözés és cuccolás több volt mint körülményes -, a tervezett emeleten és úgy általában a komplexumban nem lehetett fotózni és a négy szettből három lett. Nagyjából az előzőek okozták a gondterhelt ábrázatot az alábbi képen 🙂

Klasszikusok ezüstös bőrben

Végül találtunk egy kávézót, ahová beslisszanhattunk pár fotó erejéig és miközben itt igyekeztem pózolni, kitaláltam, hogy a kocsiban az utcán majd milyen jól át tudok még öltözni és mit nekem viharos, jeges szél, ott készítsük el a harmadik szett képeit.

Klasszikusok ezüstös bőrben

Aki kitalálja és pontosan megírja nekem, hol készültek az első, nadrágos képek, ajándékba kap tőlem 2 órányi gardróbrendezést 🙂

Klasszikusok ezüstös bőrben

Következzen a harmadik összeállítás, ahol a szoknya új szerepet kapott. Ha nincs rajtam előzőleg szoknyaként, simán hihető, hogy eleve felsőnek szánták. Rendben, ez sem működik minden alkaton, hiszen akinek a mellkasa jóval szélesebb a derekánál, ott aligha, de olyan megoldást az öltözködésben sem sokat tudunk, ami mindenkinél ugyanúgy rendben van.

Klasszikusok ezüstös bőrben

Szoknyából felső ide, vagy oda, ahol nem játszik ez a variálás, ott még mindig maradhat az alapdarab fehér ing, szolidan kiegészítve a nyaklánccal. Előbbit bárkinek ajánlom, a jeges szélben kabát nélkül sétálgatást nem feltétlenül.

Klasszikusok ezüstös bőrben

Tovább igazolva, hogy nem kötelező a körülmények áldozatainak lennünk, csakazértis 🙂 készült fotó a negyedik szettről is, a pár fokos utcánál jóval kedvezőbb körülmények között.

Klasszikusok ezüstös bőrben

Kis fekete, ami a korábbiak szerint olykor legyen inkább kék. Ahogy a harisnya egy zárt rendezvényen legyen inkább vékonyabb szövésű és a „kis” cipő is alkalmi, mintsem téli csizma. Ha már kilépünk a hétköznapokból, legyünk kicsit mások küllemben is: jöhetnek az alkalmi sminkek és frizurák. 

Nézzetek körül idén is a szekrényetekben, variáljatok/kombináljatok darabokat és talán nem is lesz szükség új darabokat beszerezni. A színeket igazítsátok a saját karakteretekhez és keresgéljetek a kiegészítők között is bátran!

Ha pedig újat vennétek, nézzetek szét a magyar márkák között, vagy ugorjatok be vintage üzletekbe, esetleg kérjetek kölcsön a barátnőtöktől egy-egy darabot egy estére 😉 .

Végezetül pedig, ahogy a férfiaknál is volt lazább összeállítás, ide is bekerült egy szett, gondolva az ifjabb korosztályra is, maradva a fekete – fehéreknél. Ehhez a Vigart hópihés fülbevalóját választottam és masnikat. Kevésbé formális rendezvényre vagy családi ebédhez is passzol.

Klasszikusok ezüstös bőrben

Jó hangulatú, esz(mélet)et azért nem vesztős céges partikat és kellemes karácsonyra hangolódást kívánok, melyhez aláfestésként újabb klasszikus feldolgozást hoztam.

bg.

A rólam készült fotókért ismét köszönet Halmai Gyöngyinek. 

http://www.byperle.com/

Ékszerek: Vigart

http://vigartekszer.hu/