Vagányság a kor ellenszere

Bármennyire is jól jönne, az időt megállítani nem tudjuk, ezért azt vallom, a legjobb, ha ezt a múlást inkább figyelmen kívül hagyjuk és csak tesszük ami jól esik, ahogy ösztönösen cselekednénk.  Az ösztönök pedig aligha vannak tekintettel a korra, kivéve persze ha racionálisan határt szabunk. Mindenki maga döntheti el – az idő múlásától függetlenül – mi a jobb: önmagával, vagy ellene lenni. A “Nők ötven felett” témában ma négy hölgyet mutatok meg, akik láthatóan kicsit sem saját maguk ellenségei.

Több bejegyzésben is írtam már a Voila Hostess,- és Modellügynökségről, ahol nők korhatár nélkül kaphatnak alap képzést és figyelmet, remélve, hogy itthon is egyre nagyobb szerepet kap az érett korosztály például reklámokban, vagy épp rendezvényeken. Aki követ olvashatta, hogy  a hölgyek esetében úgynevezett portfólió fotózás zajlik, amennyiben erre igényük van.

Ennek során kerülök én a képbe, hogy abban segítsek, a megjelenéssel hogyan is mutassuk meg az adott nőben rejlő – olykor megbúvó, olykor nyilvánvaló – adottságokat. Ez a folyamat természetesen nem jelenthet részletekbe menő személyes tanácsadást, de minden esetben nagyon fontos számomra a benyomás amit előzetesen kapok és azok alapján alakítom a stylingot a fotózás során.

Judit különleges elvarázsoltsága és személyisége ordított az extravagáns megjelenésért és hopp, előkerült egy színes kabát a szekrényből, Disney póló és egy csodás vintage táska is akadt még ott, már csak bevállalni kellett ezt a megjelenést így összerakva, de ahogy látjátok, ez nem okozott problémát. 🙂

Sokszor hallom azt a kifogást, miszerint “jajjeztnekemmárnemillik”. A mondat nem korfüggő. Elhangzott ez már kisgyerekes anyuka szájából, vagy (épp csak) nyugdíjas korú hölgytől, de a jelenség határozottan köztünk van. Persze erre a környezet is rá tud erősíteni, mert általában csak két baj van: ha valaki nagyon nem önmaga, vagy ha épp teljesen. 

Bárki, aki a sorból kilóg, előbb-utóbb szemet szúr. Ekkor pedig már csak az erős önismeret és magunkba vetett hit segít, mert – ezt még egy bébi is tudja – aki gyenge, azt felfalják a farkasok 😉

Nos, én sokkal inkább szólok a kilógás mellett főleg, ha mindez nem pusztán feltűnési vágy, hanem a személyiségből fakad. Már csak azért is, mert amennyire különbözőek vagyunk, olyannyira az ízlésünk is az és elsődlegesen magunknak tetsszen amivel nap mint nap szembe nézünk, mindenki más-odlagos.

Marcsit imádtam. Nagyjából két levélváltásból előkészültünk. Előadtam, mit gondolok, körülbelül épp azt kivette a gardróbból, a helyszínen kiegészítőt párosítottunk és íme az egyszerűen magával ragadó nő. Az a tekintet!

Fotózás közben kedvesen elárulta, aggódott, hogy majd valami feszengős ruciba kell bújnia és mekkora megkönnyebbülés volt, hogy ezt képzeltem el hozzá. Minek is bonyolítani az életet, ha nem muszáj?! 😉

Ejtettem már szót arról, hogy fotókat készíteni nem nagy kihívás: kattintgatunk ezerrel az “egggycsaksikerül!” elven és osztjuk, töröljük, nézegetjük. Aki kicsit is fotogén, egy póz és kész. Majd amikor előkerül egy hozzáértő fotós, stúdió háttér elé kell állni, vagy épp a forgalmas út zavar be, kiderül, hogy nem is annyira egyszerű sem a póz, sem a mosoly és még sorolhatnám. Azonban Editnél, aki egyértelműen a nap dívája volt, túl sok minden nem okozott gondot. Emlékeim szerint az utca forgataga kifejezetten jót tett és még simán körbejárhattunk volna néhány teret a környéken, ott is vidáman és anekdotákat mesélve sétálgatott volna.

Remélem, a képeket látva “a pöttyöst a tyúklábbal lehet?!”  és a “nem létezik, hogy ez a kalap jól áll!”  mondatok már számára sem kérdések többé ;-).

Végül, de semmiképp sem utolsó sorban Judit. Annak, hogy még a stúdiót is teljes összhangba hozták a lányok vele, már a helyszínen is nagyon örültem, de a képeket látva végképp. Amikor egy nő a szürkében véletlenül sem szürkül el, sőt.

Életvidáman, magabiztosan, sportosan, barátok között. Így érdemes az életet élni, na meg kis rózsaszín ködben, amihez hasonlót a pasztell háttérrel varázsolt Rácz Edit fotós.

Hölgyeim, köszönöm az élményt! 🙂

Mivel is zárhatnék stylistként egy ilyen bejegyzést? Minden egyes nap ajándék mindegyikünk számára, várjuk hát alkalomhoz illően és adjuk meg a módját elsősorban a magunk kedvéért. A törődés és a figyelem mindig meghozza a gyümölcsét.

bg.

 

 

Fotók: Rácz Edit

http://raczedit.hu/

Modellek: Voila Hosstess,- és Modellügynökség

Smink: Száraz Brigitta