Havas kockák

Január 21. és talán ha harmadszor havazott ezen a télen. Furcsa mód örültem, pedig régebben inkább a hóutálat volt jellemző rám. Talán az segített, hogy nem a városi latyakos élmény jutott belőle, hanem a kertváros hangulata. Amit pedig már hetek óta szerettem volna, az a kabátos szett fotózás, hiszen mikor máskor éljük ki a vastag felöltők változatosságát mint télen, amikor nagyjából csak az látszik belőlünk az utcán. Havas kockák

Reggelre meg is álmodtam öt szettet, amiből végül három, de legalább különböző stílust sikerült felvonultatni, ebből az elsőt mutatom meg ma. A férjemet kértem meg, hogy segítsen az ötletadós fotózásban, így családilag élvezhettük a vasárnap délelőtti havat, miközben kerestük a kerületben az egyezményes, alkalmasnak ítélt helyszínt (a kompromisszum mindenek felett) 🙂

Havas kockák

Emlékezhet rá, aki követ a közösségi felületen, hogy ezt a kockás, 100% gyapjú kabátot másodkézből vettem tavaly egy közösségi vásáron. Nagyon tetszett, de 38-as mérete nem pont az enyém volt és kicsit szenvedtem vele. Idén viszont kivetettem az ujját és a fekete, amúgy nem túl vastag, ámbár kedvelt kabátommal remekül kombinálható mellényként és még melegít is a két réteg.

Havas kockák

A hátulján, illetve egész pontosan a derék részhez belevarrva egy selyemszalag is van, amit én hátrakötve hordok. A kockássága és a magenta-szürke színkombinációja is trendi, de legfontosabb, hogy teljesen komfortosan érzem benne magam.

Havas kockák

A pink-fekete nyakkendő kihagyhatatlannak bizonyult ahogy a rózsaszín pulcsi is. Íme egy szürke utcaképtörő szett :-).

Havas kockák

Több gardróbrendezésen elhangzott már, hogy a (mű)bőrnadrág viselése némileg limitált. Nos, nyilván munkahelyi dress kód függvénye is, de a kicsit engedékenyebb irodai viselethez teljesen passzol az ing, nyakkendő, pulóver párosítás. Ötletként alább összeállítottam még három másik szettet (a hozzám hasonlóan a biztonságos komfortzónából olykor kimozduló nőknek).

Havas kockák

Ezek után szerintem nem kérdés, mivel kombinálható még egy bőr(hatású)nadrág. Nagyjából bármivel, amit télen amúgy is hordanál: a nálam elmaradhatatlan garbót itt zakóval, oversize neoprén hatású pulcsit inggel, vagy a teljes bőrhatás érdekében hasonló anyagú egész ruhát tunikaként passzítottam. A színválasztás nem a véletlen műve, az év divatszínét az ultra violát – értsd durva lila – esetleg még kevésbé kedvelőknek edzem a szemét az enyhébb lilás, rózsaszínes árnyalatokkal.

Havas kockák

Innen már csak egy lépés a lila színskála, nem? 😉

Kalap, kabát, (bot helyett inkább) mellény és már indulhat is hamarosan egy újabb hét.

Havas kockák

Rétegeket és önkifejező szetteket a hétre!

bg.