Kabátos kedvencek

Még legalább egy hónap hátra van a hideg évszakból. Annak ellenére, hogy alapvetően fázós vagyok, minden időben szívesen hordok szoknyát. Megvannak persze a praktikáim, mert vacogni nagyon utálok. Hosszasabb utcán létkor nálam alap a dupla harisnya, sokat segít a hosszú szárú csizma és természetesen szükség van meleg kabát(ok)ra is. A két héttel ezelőtti vasárnapi havazáskor készült fotókból már mutattam nemrég a kockás mellényes variációmat, most egy elegánsabb szett következik. Az elmúlt napokban több fórumon is téma volt a megfelelő kabáthossz, azaz, milyen kabátot illik viselni szoknya felett. A magam részéről egyetértek azzal, hogy alapszabály szerint a kabát takarja el a szoknyát.

Kabátos kedvencek

Azonban, aki már ismeri az ízlésemet és a nem feltétlen szabálykövetésemet, annak nem újdonság, hogy néha én magam (is) eltérek ettől. Szituációtól, programtól, hangulattól függően nálam simán szóba jöhet a pliszírozott, lábszárközépig érő szoknya (hú, itt az első durvítás, mert az még rövidíti is a lábamat 😉 ) combközépig érő kabáttal, amolyan street style jelleggel.

Kabátos kedvencek

Hordok szoknyát rövid szövet kabáttal, sőt rövid pufi dzsekivel is övvel átkötve, ahogy pár napja az instagramon mutattam:

https://www.instagram.com/p/BenHEXpnRbJ/?taken-by=balla.gabi

Kabátos kedvencek

Ahogy eddig, továbbra is azon a véleményen vagyok, ne korlátozzuk be magunkat ha nem muszáj és épp nem szigorú öltözködési kódex alapján kell munkába, vagy egyéb programra mennünk.

Kabátos kedvencek

Olykor simán hátat lehet fordítani a szabályoknak és teret engedni az egyéni ízlésnek. Nyilván nem árt tisztában lenni a tükörképpel és józan ésszel inkább az előnyöket hangsúlyozni mintsem nevetséges látványosságot csinálni magunkból, bár ha utóbbi kell ahhoz, hogy valaki magára találjon, hát nosza 🙂 .

Kabátos kedvencek

Na de, hogy az aktuális szettről is essen szó: a méretre varratott kabátom már feltűnt itt-ott és mindig csak áradozni tudok róla. Amikor két évvel ezelőtt télen kiválasztottam a fazont, az anyagot, a szépséges lila kasmírmintás bélés selymet (arról nem is készült kép!), még nem gondoltam, mennyire fogom szeretni ezt a szuper nőies kabit. Az egyik cél egyébként épp az volt, hogy a térd körül érő szoknyahosszakat eltakarjam.

Kabátos kedvencek

Amikor nincs kéznél egy graffitis fal, kiegészítőkkel is tudom színesíteni az összképet, a varjú hatást elkerülve 🙂 ; ha más nem, élénk rúzsaim mindig kéznél vannak. A korábbi pulcsis szett nyakkendőjét itt masnira cseréltem a hazai Art’z modell szoknya fodraihoz igazítva.

Kabátos kedvencek

Az abszolút visszafogott irodai szettből talán csak a térd felett érő csizmát hagytam említés nélkül, pedig hirtelen favorit lett, ahogy pár héttel ezelőtt ezt kilátásba helyeztük a Bagattban Zsuzsával, aki jól tippelte, hogy „sokszor fogom ezt látni rajtad a képeken!” 🙂

A ritmusért és a hangulatért felelős mai kedvenccel kívánok vastagkabátos, szoknyákat sem a szekrényben pihentető hetet!

bg.