Személyes ügyek – Zsuzsi és a tornabot

Tavaly nyáron találkoztunk először egy kerületi rendezvényen, ahol mindketten a saját szenvedélyünk gyakorlására biztattuk az embereket. Zsuzsi a sport szeretetét és fontosságát, én a személyre szabott öltözködés örömteli érzését szándékoztam átadni a résztvevőknek. Ekkor történt, hogy egymásra is felfigyeltünk. Tarnay Zsuzsanna edzőről szól március havi hétköznapi emberek rovatom.

Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

Már az első beszélgetésünkkor kiderült, hogy mindketten hadilábon állunk azzal, amit a másik képvisel. Ahogy nálam a rendszeres sport  szorult háttérbe, Zsuzsi a kitalált öltözködéssel járt így. Inkább volt fontos számára a praktikum, és a „két perc alatt felkapom és megyek is” elv, mint a tudatosan kialakított gardrób. Nos hát mindketten láttuk a kihívást a másikban 😉 .

Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

Megismerkedésünk után pár hónapig ugyan követtük egymás munkásságát a facebook-on, a magam részéről csodálattal néztem, hogy hetente két napon reggel és este is közösségi gymstick edzést tart és tökre ott lehetnék én is, vagy ha nem vállalom be a kezdeti bénázást, személyi edzést is választhatok, de csak nem sikerült (meg)mozdulnom. 

Ősszel aztán elkezdtem a korábban Barbinál http://bgstilus.com/2018/02/20/barbi-a-tuzrolpattant/ is emlegetett klubdélutánomat, amire – stílusosan – befutott Zsuzsi is. Délután háromkor még épp volt egy szabad órája, míg nem kellett a három gyermekből egyikért sem tovább futnia, így néhány alkalommal tudtam ízelítőt és tanácsokat adni a mindennapi, nem erőltetett, de egyénhez illő megjelenést illetően. Még ősszel sikerült egy gardróbrendezésig eljutnunk nála, majd az elő-szilveszteri, kedvcsináló gymstick edzést személyesen látva, végre rávettem magam és januárban elmentem életem első botos edzésére.

Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

Na de, hogyan is lett az eredetileg közgazdász, angol-magyar szakfordító diplomával és teniszedzői végzettséggel bíró nőből gymstick edző?

Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

Megismerve Zsuzsit szerintem ez csak idő kérdése volt. Senkiben sem merül fel egy-egy edzés közben, hogy a csupa mosoly, impulzív, életvidám, vagány, „semmibajeztismegcsináljuk!” nő esetleg egy lázas gyereket hagyott otthon a háromból a férjére, előző éjszaka még épp honlapot gyártott egy új projektjéhez, vagy a következő nagyszabású sportrendezvényt, netán sporttábort szervezte. Azon pedig szemöldök emeléssel tűnődünk, hogy vajon tényleg volt négy térdműtéte és mégis nyomatja az edzést? Egyik sem fordul meg a fejünkben, mert látszik, hogy a mozgás az élete.

Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

Kislánya, majd a két fiú születése után, amikor a korábbi multi-munkahelye már kevésbé tűnt vonzónak számára, először a pilates oktatás merült fel opcióként, majd keresgélés után szembejött vele a gymstick. Zsuzsi szavaival: „hú, egyből nagyon érdekelt! A legszebb az volt, mikor észrevettem, hogy a kettőt még ötvözni is lehet, gymstick pilates… éreztem, hogy megvan! Este elmeséltem a férjemnek. Furán nézett, de tetszett neki… 🙂 ”

Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

Ezen a ponton eldőlt: késő esténként kitartóan edzeni kezdett pilates órákon és otthon is, beiratkozott pilates és gymstick tanfolyamokra. A gyerekek mellett nyilván sokszor érezte, hogy semmire, főleg magára nincs ideje, de elhatározta és nem volt megállás. Így van ez, ha valaki az álmaiért hajt.
 
Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot
 
Napról napra motiváltabb lett, míg egyszer csak belevágott és ugyan a gymstick még kevésbé volt ismert, mint a pilates, mégis előbbi mellett döntött. Aki még sosem találkozott ezzel az edzésformával: kinézetre egy súlyzórúdhoz hasonló eszköz, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik. Ezzel a speciális bottal 🙂 testünk valamennyi izomcsoportja gerinc és ízületkímélő módon átmozgatható (de a fotók önmagukért beszélnek).
 
Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot
 
Az első saját, meghirdetett órája előtt volt izgulás, hogy mi lesz, ha senki sem megy el. Este is volt, kevésbé ismerték, de legalább az otthonához közel talált egy művelődési házat ahol 8-tól nekirugaszkodhatott miközben a férj már tudott munka után a gyerekekkel lenni. Az első órán 10 résztvevő volt. Ennek közel három éve. A mostani esti edzésein átlagosan 25 fő vesz részt rendszeresen és rendkívül büszke vagyok, hogy a csütörtök estéken idén már én is egyre inkább ott igyekszem felvenni a ritmust.
 
Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

 

Oké, van még mit fejlődnöm 😀 , de egyrészt nálam már az is eredmény, hogy valaki olyan hatással tudott rám lenni, hogy egy „ugráló” edzésre egyáltalán elmenjek, nem hogy rendszeresen járjak. Meggyőződésem volt eddig, hogy a jógán és a bringázáson kívül nekem más nem való, Zsuzsinak viszont sikerült kimozdítania ebből a kétkedésből, sőt, megkedveltetnie velem ezt a mozgásformát.  A @gymstickcsepel oldalát elnézve pedig egyre népesebb a női tábor, akik Zsuzsit és a gymsticket választják és még ha edzés közben olykor morogva is 😉 , de végül feltöltődve, fitten és jó érzéssel távoznak az óráról.

Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot

Nos, ami Zsuzsi mindennapi öltözködését illeti, ott is sikerült elmozdulnunk a praktikus nyomvonalról. A mi kapcsolatunk azért ígéretes, mert már az elején érezhető volt, hogy hosszú távra tudunk tervezni 😀 .
 
Személyes ügyek - Zsuzsi és a tornabot
 
Hiszem, hogy bármiben tudunk fejlődni és épülni még ha csak aprócskát is, és hogy a fejlődésben óriási szerepe van annak, aki hatással (képes) lehet ránk. Pozitív nyomot hagyni pedig az egyik leginkább szívmelengető dolog az életben.
Kedves Zsuzsi, kívánom, még sok szívet érints meg a szenvedélyeddel és ha már bejutottál a rendszerbe, lehetőleg minden izomcsoportot mozdíts meg azzal a bottal! 🙂
 
bg.
 
  
Zsuzsi edzői munkájának követése: @gymstickcsepel
 

Fotók: Halmai Gyöngyi – Photography by perle @byperle  byperle.com

Styling: Balla Gabi

@bgstilus

Fitnesz ruhák: @motivatemefitnesstrend