Öltöztessen téged a Balla Gabi!

Te is szeretnéd, ha egy hétig csak fel kellene kapnod az előre bekészített ruhadarabokat? Kíváncsi vagy, hogy a te szekrényedből milyen kombinációk kerülhetnek ki egy stílustanácsadó szemével? Gyere és nézd meg mit találtam Zsuzsánál, akit alapvetően a praktikum vezérel a mindennapi öltözködése során, mégis tudtam olyan nőies szetteket összeállítani, amit szívesen hordott.

A hétköznapi emberek rovathoz áprilisra szánt bejegyzés picit megkésve, de nem elmaradva itt is van. Tulajdonképpen spontán alakult minden. Simonka Zsuzsát és engem a facebook hozott össze 🙂 . A Nem vásárolok ruhát – minimum 2 hónapig csoportban – amit Mengyán Eszternek köszönünk – egy post kapcsán kiderült, hogy Zsuzsa szívesen venné, ha valaki egy hétig tippeket adna neki az öltözködéséhez. Nekem pedig tavaly ősszel fogant meg a gondolat, hogy szívesen nyújtanék ilyesfajta szolgáltatást is, miszerint a saját ruhatárából akár hirtelen felindulásból, egy héten át öltöztetek valakit és ha beleegyezik, bemutatom a blogon. Az ötlet megmaradt tervként, egészen mostanáig. 

Zsuzsa szinte látatlanban elfogadta a segítségemet méghozzá villámgyorsan. Természetesen rendkívül jó érzéssel töltött el, meg is beszéltük, hogy áprilisban megyek hozzá. Azt nem hittük volna, hogy április vége felé szinte csak nyári ruhákat kell felvennie, ezért még kabátos és réteges öltözetek is összeálltak, amiből kettő végül megbocsáthatóan ki is maradt. A hózentrógeres, fehér inges kombót sajnálom ugyan, de remélem, amint hűvösebb lesz, Zsuzsa felveszi még 😉 . Egy hűvösebb reggelen az alábbi ballonos szett lett a legátmenetibb.

Zsuzsa hétköznapi viselete praktikus és kényelmes kell hogy legyen munkájából adódóan, ráadásul sokszor jár kerékpárral dolgozni és olykor kora reggel, vagy az esti órákban teker. Ezt figyelembe kellett venni, de sajnos a szoknyákról csinos alkata miatt nem mondhattam le 🙂 .  Amikor előkerült az alábbi kockás rakott(ka) és elmondta, hogy ő varrta, nyilvánvaló volt, hogy ezt a szoknyát kombinálni fogjuk. Ahogy a jobb oldali – képen ugyan nem egyértelmű –  nadrágszoknyát is, amit eredetileg banán sárga vékony pulcsival raktam össze, de a huszon-pluszos időjárás miatt végül pólóval lett nőies, lenge, kényelmes viselet.

A nyitóképes, mintás szoknyás szett a színei miatt, a végére hagyott pöttyös ruhás, bakancsos összeállítás pedig összhatása miatt lett a két személyes kedvencem.  Zsuzsa a természetes megjelenés híve és érdekes volt, hogy szinte semmilyen kiegészítőt nem hord, és neeem, a szekrény mélyéről sem szedett elő ilyeneket. A ruhatára valóban praktikus, gyorsan felkapható darabokból álló tár, de kis csavarral tud változatosan öltözni és hangsúlyozni csinos, nőies alakját.

Feltűnt, hogy magassarkú cipőt nem láttatok egy képen sem? Sok nőnél fordul elő, hogy különböző okokból nem tud/szeret másfajta cipőt, csak laposat hordani. Ez sok esetben magával hozza a farmeres, sportos viseletet és a szoknyák mellőzését. Bíztatok mindenkit, kombinálja nyugodtan a praktikusat a nőiessel és ha netán bizonytalan a párosítással, kérjen nyugodtan külső szemes segítséget 😉 .

A végére Zsuzsa egyik kedvencét hoztam amit hallgatva eszünkbe jut a női lét bonyolult és összetett mivolta, amiben kiválóan megfér egymás mellett a pörgős szoknya és a fűzős baki 🙂 .

bg.