Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

Nem egyedi eset a nyaralás előtti pánikhangulat: „mit, mennyit, hogyan, mibe fogok csomagolni?!” Időjárás, programok, az utazás körülményei, repülő esetén táskaméret, minderre érdemes ügyelni. Még mire? Nézzétek, mit tartok én fontosnak és gyűjtöttem össze a mai bejegyzésben, hátha nektek is hasznos lesz a nyár hátralévő részében.

Május végén egyik kedves ügyfelemnél kezdtem a nyári „pakolós” szezont. Ott egyebek között sok városi sétára és néhány esti, (idézem 🙂 kiöltözős programra kellett felkészülni és egy hosszú repülőútra. Itt fel is hívom gyorsan a figyelmet, hogy ha csomagfeladással utaztok, érdemes a kézipoggyászban egy váltás öltözékkel készülni arra az esetre, ha netán késve érkezne meg a bőrönd. Aki fázós, tegyen be egy plusz felsőt a repülés idejére a légkondi miatt, így kiválóan lehet egy évszakos kabátot vinni anélkül, hogy akár a fél bőröndöt elfoglalná.

Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

Gyöngyi barátnőm júniusban utazott és a pakolásnál összekötöttük a kellemeset a hasznossal: átnéztük az aktuális nyári felhozatalt, bepakoltunk és közben Gyöngyi meg is örökítette a momentumokat. Az insta oldalamon a fenti kép fekete-fehér változatával promóztam a jövendő bejegyzést, íme, a ruha zöld, amit a kezemben tartok és be is csomagoltuk. Lenge, hosszú ruha ez, amit övvel csajosítottunk és farmer dzsekivel (igen, ez esetben ez lett az évszakos kabi) tettük esti viseletre is alkalmassá. Egy hét alatt akár kétszer is felvehető, ha közte a mosás megoldható (kézzel biztosan, maximum két nap alatt tutira megszárad, vasalót pedig minden rendes helyen lehet kérni).

Helytakarékos és praktikus megoldás, ha olyan darabokat pakolunk, amiket variálni lehet és szükség szerint többször felvenni. Ennek fényében választottunk egy szoknyát és egy nadrágot, előbbihez (min.) két felsőt és kétféle megjelenést, míg utóbbihoz három felsőt és két cipőt tettünk. Összesen három cipőre esett a választás, egyet lábon, kettőt bőröndben szállítva. Figyeltünk a lábbeliknél, hogy lesz sokat gyalogolós, vidéki jövés-menés, illetve városi séta és esti szórakozós program is.

A három felső tulajdonképpen 3+ 1 volt, mert a csipke felső alá választott top akár magában is hordható. Ha utána számoltok, ezzel már 8 napi öltözék pipálva és túl sok helyet nem is foglalt volna. Na de egyrészt nők vagyunk, hagyjunk kiskaput arra az esetre, ha véletlenül nem lenne kedvünk valamelyik szetthez, másrészt ha például egy overált bepakolunk, azt önmagában, toppal/pólóval alatta, kabáttal felette máris nyertünk pár lehetőséget.

Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

Ha nem is mindegyikről 😉 , de kaptam pár fotót utólag a szettekről. Kezeslábas szemléltető és egy (kutyás)sétálgatós lazább szett fent, míg a szuper praktikusnak bizonyuló, kétféle módon is hordható pliszírozott szoknyát és azzal az egyik összeállítást lent látjátok.

Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

A szoknyán a videóban látni, hogy elfordítva is hordható (ha van egy stylist barátnője valakinek, kötelező 😀 ). Az alap, fehér @gtcipo továbbra is a legkényelmesebb, bármennyit gyalogolós kategória nyertese Gyöngyinél, én pedig megszavazom a maximális variálhatóság külön díjat is hozzá.

Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

Nos, a végeredmény: 3 trikó, 1 pántos top + csipkés felső, 2 póló, 1 csőtop, ujjatlan blúz, 1 vászon és 1 farmer nadrág, 1 szoknya, 2 egész ruha, 2 overál és 1 strandolós + 1 játszós ruha. Fehér sportos cipő, kék csinos szandál, fekete telitalpú szandi és egy flip-flop papucs. Ja igen, farmer kabát, ami az egyik pólóval, farmerrel és a sportcipővel utazáshoz felhasználva, a többi becsomagolva. (Cipős tipp: a legnagyobb helyet foglalóban érdemes utazni.) Rengetegnek tűnik, ugye? Mindez egy kézipoggyász méretű bőröndben főleg hengerelve és ügyesen csomagolva.

Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

Hogyan lehet egy kis női táskát jól kihasználni? Egy régi kabaré jelenet ugrik be erről, amikor egyre kisebb táskák kerülnek elő az elsőből. Ehhez képest én „csak” az öveket és a – lecsatolható – színes pánt mellé még egy basic feketét tettem bele. A kisméretű tárolók repülőúton feltétlenül, de praktikusságból egyéb közlekedést választva is jól jöhetnek. Nálam, mióta átszoktam a @Love2Smile szappan(ok)ra amit még hajmosásra is kipróbáltam és teljesen jól működött, még kevesebb helyet foglalnak a tisztálkodószerek (főleg, hogy Emiék gyártanak ú.n. utazó méretet is).

A tudatosság jegyében – ahogy mi is tettük – használjatok a csomagoláshoz mosható vászontáskákat és/vagy papír borítást a mindent elárasztó nejlonzacskók helyett.

Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

Ha a nyaralás során eszedbe jut, hogy „óbasszus, övet nem hoztam!” de van egy levehető táska pántod kéznél (mert jól berejtetted a kistáskádba, ugye 😉 ), máris megoldható a probléma, ahogy a fenti kép bal felső kockájában látjátok. Folytatva a sort a leleményes kiegészítők terén: frizura vagy csak hangulat feldobáshoz kis kendőt érdemes besimítani a pakkba. Kb. nulla helyet foglal, övként is funkcionálhat, strandruhát kiegészíthet és sikkesen nyakba is köthető (például esti alkalomra a kezeslábashoz).

Mi kerüljön a nyaralós bőröndbe?

Ugye milyen egyszerű is lehet egy nyaralós csomagolás? Tudom, nem mindenkinek van hozzá türelme, netán ideje, ezért, ha még mindig nehézséget okozna, keressetek bátran, előfordulhat, hogy lesz néhány jó ötletem 😉 .

Nyaralós hangulathoz könnyed nyári limcsi – zenében – a zárás.

Kellemes pakolást, jó utat, üdítő szetteket és csodás nyarat kívánok!

bg.

Pakolós fotók: Halmai Gyöngyi Photography