Hazai dizájn 1. rész – selyem, sport, papucs, láncok

Hazai tervezők, márkák, készítők termékei közül válogattam össze 10 szettet a saját ruhatáramból azzal a céllal, hogy minél többen ismerjétek meg őket és kapjatok kedvet ti is ahhoz, hogy magyar dizájnt válasszatok. A még kitartó hőségre tekintettel az első négy szett lengébb, lazább összeállítás, de van a tárban három magassarkúval kombinált nőies öltözet és két zárt cipős, nyár végéig is simán hordható, farmeres viselet. Íme tehát az első négy. Ahogy a közösségi oldalamon már beharangoztam az alábbi szettet: az inghez a pamut anyagot magam vettem még tavaly nyáron. Szerettem volna egy hosszú, maszkulin fazonú fehér inget gombosat, gallérosat, amit többféleképpen is hordhatok, így a legjobb megoldás az volt, hogy elviszem a varrónőmhöz az anyagot és elkészíti nekem.

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok Hordhatom önmagában ruhaként, de legtöbbször veszek alá valamit; irodában, formálisabban ceruza szoknyával, kötetlen programhoz rövid nadrággal kombinálom. Az instagramon mutattam azt is, ahogy vékony, szövet nadrággal volt rajtam öv nélkül és persze farmerrel is működik. Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

A papucsomat még nyár elején a Ducsai Leather Goods workshopon készítettem a tulajdonos, tervező Ducsai Judittal. A színkombináció, a talp színeinek és a pántok kombinációinak megválasztása is nagy valószínűséggel biztosítja az egyediséget, de azzal, hogy a talp részébe én nyomtam bele a @ducsai.leather.goods márkajelzést – szemmértékre – tutira nincs még egy ilyen papucs, mint az enyém 😀 .

A Cucc hálós szatyra nálam és a környezetemben egyaránt jóval nagyobb népszerűségnek örvend mint azt rendeléskor gondoltam (itt tudjátok megnézni @Cuccpapirzsakok ). Az pedig, hogy a @shamobags vászon zsákjaival bélelem ki, csak akkor lett egyértelmű, amikor nagyjából egyszerre vettem kézhez őket. Na és még a praktikusan menő daraboknál maradva, a tukános neszeszerem, ami pénztárcaként is funkcionál (hála Arankának, aki tett bele előrelátóan egy belső zsebet 😉 ) már csak a cukisági faktor miatt is jó, ha velem van. Tukánból még táska is készült az @arankabandulabags -nél, amiket nem lehet nem imádni.

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Hogyan lehet egy Navona hernyóselyem ruhát papuccsal felvenni akár a mindennapokban? Például így:

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Megla Rózsával, a Navona Fashion (@navonabudapest) tervezőjével pár éve ismerjük egymást. Rózsa mindig a legnagyobb türelemmel és odaadással figyel vendégeire. Ezt a kis ruhát lassan két éve leltem meg a szalonban, amikor egy kedves ismerősömet „vittem” tanácsadás keretében ruhapróbára. Rám kellett alakítani, egyszer. Majd tavaly még egyszer, mert kifogytam belőle. Rózsa készséggel segített még akkor is, ha az anyag sérülékenysége miatt óvatosan kellett bánni a ruhával. Minden évszakban fel tudom venni, csak a kiegészítőkkel kell variálni. Tavasszal vékony blúzt alávéve is kombináltam már, egyediségét semmi nem tudja csorbítani.Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Az idei év egyik „felfedezettje” nálam a @giranelli márka, az üvegbe zárt apróságokkal készült ékszerek lelőhelye. Az első montázsban a gyűrűt, az alábbiban a nyakláncot láthatjátok élesen, köszönhetően Halmai Gyöngyi barátnőm szemének és objektívjének 🙂 . A kis kék cluth-ot még az esküvőmre kaptam egykori néhány stylist csoporttársamtól: cipőnek indult, de az utolsó pillanatban már nem volt a megálmodott szín, így lett belőle táska Vágó Rékától (@rekavagoshoes).

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Következik két sportos szett.

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Elek Betti motivációs Cabala ruháival már bizonyára többen találkoztatok. A @cabalafashion alapdarabjain egy-egy pozitív üzenet található; én a boldogságot választo(tta)m <3 , és ez a ruha derékrészén olvasható is diszkrét üzenetben.

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Ezt a többféle alkat számára szerencsés fazonú, A vonalú, átlapolós kis ruhát éppúgy lehet csinosabb szandival hordani nyáron, ahogy átmenetben kötényruhaként is funkcionálhat. Ugye, hogy (GT) sportcipővel egyaránt jól mutat? Korábbi bejegyzésemben

http://bgstilus.com/2018/06/07/frissitsd-szetted-zoknival-es-az-ovtaskat-se-hagyd-otthon/

már láthattátok a többfunkciós @save.by.gerda kistáskát, amit én leginkább mini hátizsákként kedvelek, de olykor övtáskaként, vagy vállamra téve is hordom. Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Már a pakolós blogbejegyzésben is mutattam, hogy a táskák pántja akár övként is használható. Nos, a fehér ingnél használt öv és a karkötő a csuklómon a fenti két táskáról való. A derekamon a Gerda lánc, míg a csuklómon a kis kék cluth-é. Kis kreativitás és máris két táskánk és két kiegészítőnk is van. Jó példa ez arra, hogy nem szükséges felhalmozni a dolgokat ahhoz, hogy ötletesen, változatosan öltözhessünk.

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

A végére, de nem utolsó sorban jöjjön a fitnesz ruházat a @motivatemefitnesstrend -től. Nehezen hittem, hogy valaha helye lesz a gardróbomban az efféle sportruházatnak, de szerencsére a dolgok és mi emberek is változ(hat)unk. Nyilván felmerülhet a gondolat, hogy csak azért szereztem be, mert egy stílustanácsadó az edzéseken is legyen stílusos. Nem mondom, hogy teljesen alaptalan a feltételezés, de ha nem lenne kényelmes (kinyúlna/szorítana, nem szellőzne), lehetne bármilyen csini, biztosan nem hordanám.

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

Azonban ahogy a messzemenő kényelméről híres @gtcipo is bevált edzésen és utcai terepen egyaránt, a Motivate  Me darabok sem pusztán esztétikusak, hanem épp arra valóak, amire szánták őket hazai megálmodóik és egyben gyártóik és ami a legszuperebb, hogy többféle alkatra és mérethez is igazodnak a felsők/alsók.

Hazai dizájn 1. rész - selyem, sport, papucs, láncok

A sportoláshoz használt kiegészítők közül az EQUA kulacs kakukktojás, mert ugyan van hazai képviseletük (@myequaHU), de a cég nem magyar. Amiatt került ide, mert egyrészt minden edzésre magammal viszem, másrészt fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy vegyetek saját palackot és ne szaporítsátok a PET hulladékok számát. Az enyém nem üveg ugyan, de BPA mentes Eastman Tritán műanyagból készült (az oldalukon részletesen olvashattok erről), és lassan két éve használom, lényegesen csökkentve – szinte nullázva – ezzel az útközben magamhoz vett PET-eket.

A napozásnál azt az elvet vallom, hogy kb. amikor elkerülhetetlen, akkor megyek tűző napra, a mindennapokban a testápolásra használt shea vaj elegendő védelmet is szokott nyújtani. Nyaraláskor, vagy rendezvény idejére vettem a @krempatika naptejét, amit én is csak idén nyár óta ismerek: az állaga, illata és hatása rendben van.

Bajcsai Vikivel és az @imogenclothing márkával szintén idén ismerkedtem meg, amikor is tavasszal beszereztem egy ruhát (őszre 🙂 ) jutányos szezonvégi árazással. Ekkor kaptam Vikitől a ruhához egy szatyit, amiben azóta az edzőcuccomat hordom. A ruhával pedig a következő szezonban még biztosan találkoztok majd itt a blogon.

Ez volt az első adag hazai válogatás, amihez kellemes böngészést és ismerkedést kívánok, aláfestésként hazai zenével és kicsit abszurd klippel.

#tegyélamagyardivatért

bg.

Fotók továbbra is: Halmai Gyöngyi – Photography by Perle – @byperle