Hazai válogatás 3. rész – farmerek, kékek, ezüstök

Mondhatjátok, hogy épp bezárt az idei vénasszonyok nyara, de egyrészt a válogatásaim mindig leginkább gondolatébresztők, másrészt a nyár végi szettek egy plusz réteggel zömében még ősszel is hordhatóak, arról nem is beszélve, hogy a magyar tervezők egész évben alkotnak és a kínálatot a szezonhoz igazítják. Így aztán máris van létjogosultsága az akár már lengének tűnő öltözékeknek. Hazai tervezős válogatásom harmadik, befejező része ez.

Kezdve a varrónőmmel varratott ezüst szatén ruhámmal, amit épp még a napokban is készülök felvenni, átmeneti kabáttal. A ruhát nem csak azért szeretem, mert olyan lett amilyennek elképzeltem (passzéval, masnival, puffos ujjal együtt), hanem mert magassarkú cipővel kifejezetten elegáns, sportcipővel pedig a hétköznapi utcára termett.

Mindhárom mai összeállítás “fő hozzávalója” a GT ezüst cipőm, amit hordani fogok még pár hétig attól, hogy a tavaszi kollekció részeként látott napvilágot a @gtcipo hazai üzemében. A szentendrei Kesserű Andrea Ke.s.ha karkötőjét már ismerhetitek, én nem tudom megunni. Így van ez @giranelli ezüstös üveg gyűrűjével és a @save.by.gerda többfunkciós kis (háti)táskával is.

Történt egy májusi napon, hogy egyik kedves ügyfelemmel Cakó Kingához látogattunk el közös vásárlásra. Azon túl, hogy remek kör volt és szuper darabokat találtunk az adott gardróbba, túlteljesítettem a tervet, mert nekem is megtetszett Kinga denim kollekciójának egy A vonalú kis ruhája. 

Az anyagon jól látszik, hogy nem 30 fokos kánikulába volt való, így a napokban még kiválóan lehet(ett) használni; sportosan dzsekivel, illetve magas sarokkal és ballonkabáttal szintén jól kihasználható még pár hétig a @cakocollection darab.

A cipő és karkötő maradt, de a többi kiegészítő újabb hazai alkotás. A fülbevalóm és a gyűrűm a @Bibeton betonba öntött színessége. Emlékszem, hogy válogattam egy ideig a Wamp-on, mire eldöntöttem, hogy őket veszem meg (pedig alapvetően megvolt az elképzelés, hogy mi hiányzik és mit is keresek, de a sok hívogató betondarab 🙂 közül nehéz volt választani).

Ezüst cipőhöz ezüst táska (bár tudjuk, hogy már jó  pár éve nem kell feltétlenül megegyező színű táskát-cipőt hordani, sőt), kékhez türkiz. Így került elő a szinte minden hétköznapi szetthez passzoló @arankabandulabags -ből a @levarybag pénztárcája, ami a nyaramat végig kísérte és ahányszor előkaptam jó kedvem lett a színvilágától és a fröccsöktől 😀 .

Miért is vennétek tucat bag-eket, ha itthon is találtok megannyi színes, variálható és szerethető darabot?

Úgy tűnik, a mai bejegyzés, a táskás post alcímet is kaphatta volna. A nagyobb méretű @sharolta shopper bag-et is láthattátok már a kezemben, tavaly megosztottam veletek azt is, hogy a durván rövidre vágott Levi’s 501-esemet tartalmazza nyomokban (a világos részek készültek abból, mindkét eredeti nadrágzsebet remekül kihasználom kulcs, telefon praktikus beleejtésére).

A kendőm egy anyagdarab(om)ból varázsolódott, az újrahasznosított farmerekből készült farmerem és fodros felsőm is Sharolta, de ezeket egyelőre ne keressétek náluk (remélem, mielőbb újra készítenek hasonlókat).

Hopp, és a Bibe fülbevaló (ott) maradt, Giranelli türkiz üveggömbje pedig helyet kapott.

Tulajdonképpen egy halom újrahasznosított farmer, amit rajtam láttok 🙂 . Mennyire tetszik? Hordanátok ti is így, vagy inkább idegenkedtek tőle? Szerintem határozottan cool, ahogy a vízparti stéges környezet is, ahol egyszer csak feltűntek a lányok!

Egyikük azt kiabálta: “majd jelölj meg!” 😀 , amit szívesen meg is tennék, de sajnos nem tudom kit keressek. Ha bárki felismeri őket, adja át üdvözletemet és ossza meg vele a bejegyzést! 😉

Megosztásokra, magyar tervezős, dizájner darabokra fel!

Na és ha már a lányt keressük, egy régi hazai kedvenc új köntösben.

bg.

Fotók: Halmai Gyöngyi – Photography by Perle @byperle