Személyes ügyek – Bence és a gentlemanstyle

Januárban fiús riporttal indult a Személyes ügyek „rovatom”. Azóta jöttek sorban a női történetek, őszre pedig ismét férfi vonalon hozok egy hétköznapi történetet. Sávolyi Bencére az instagramon lettem figyelmes néhány hónappal ezelőtt. Feltűnt, hogy fiatalemberként abszolút klasszikus öltözködést népszerűsít látható hozzáértéssel és nagy rajongással. Ismerkedjetek meg ti is Bencével, a nyíregyházi gentlemannel.

Bence annak idején fényképészként végzett Debrecenben. Azóta a színek és az esztétika kiemelt fontossággal bír az életében. Néhány évvel ezelőtt aztán mindez az öltözködésében is elkezdett megnyilvánulni. Bence a klasszikus, kortalan stílus híve lett, ami, szerinte, hazánkban mára kissé háttérbe szorult, egész pontosan úgy fogalmaz: „nagyszüleink magukkal vitték ennek titkait”.

Immár 15 éve, hogy Bence más embereknek segít abban, hogy jobb mentális állapotba kerüljenek, és ezáltal egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet éljenek. Legyen szó akár tanulási problémákról, párkapcsolati gondokról, vagy céges zűrökről, rendelkezik az eszközökkel, amivel a dolgok jobbra fordulhatnak – állítja, hogy mindig lehet tenni valamit ezekkel kapcsolatban. Most azonban szeretne bemutatkozni egy új oldaláról is, amiben az öltözködés kap főszerepet.

Célja, hogy fellebbentse a fátylat a régmúlt titkairól és segítsen az embereknek, hogyan építsenek fel maguknak egy gyakorlatilag kortalan ruhatárat. Bence a halhatatlan, angol férfiöltözködés elemeit szeretné népszerűsíteni,

itt-ott egy-két olaszos elemmel keverve, megmutatni olyan módokat, amivel adott esetben akár súlyos százezreket spórolhat meg egy férfi, de mégis klasszikusan elegáns külleme lesz.

Visszatérve arra, hogyan történt a megismerkedésünk és ejtettük meg az interjút: virtuálisan. Történt ugyanis, hogy egyszer csak teljesen vadidegenül írtam Bencének, hogy helló, figyellek 😀 és szívesen írnék rólad a blogomon, mit gondolsz erről. A válasz egyből pozitív volt, a földrajzi távolságot pedig Budapest és Nyíregyháza között viszonylag könnyű napjainkban feloldani, így kérdést választ követett, majd kikerekedett a történet. Még körvonalazódott, vajon sikerül-e közös fotózást leszerveznünk. Mindeközben figyeltem Bence nemrégiben útnak indított blogját is a https://gentlemanstyle.hu/ oldalon és azt is örömmel láttam, hogy az egyik legkedvesebb kiegészítője a versenybringája.

Arra a kérdésemre, mi vitte arra, hogy másokkal is megossza tudását, ízlését és megszerettesse a klasszikus öltözködést, a válasza igazán egyszerű volt: a környezete. Sok emberrel kerül kapcsolatba és egyre inkább látta, mennyire szüksége van többeknek iránymutatásra ahhoz, mit-mivel viseljenek és legyenek igényesen öltözöttek a mindennapokban kortól és anyagi helyzettől függetlenül. 

Az írás pedig náluk családi vonás, így a blog kézenfekvőnek tűnt és talán később még nyomtatott formában is olvashatunk Bencétől a huszonegyedik század úriemberéről.

A közös fotózást illetően végül kiegyeztünk egy táv-stylingban. Jól kifigyeltem Bence insta adatlapját és rátaláltam erre a csodás színű rolóra, amit el is képzeltem hozzá háttérnek. Innen pár száz kilométerről nagyon úgy tűnt, hogy bár Bence nagy szeretettel hordja a barna színeket, valahogy kellenének neki az élénkebb és hűvösebb tónusok.  Nos a duplasoros zakós képek már „megrendelésre” készültek Bence hazai közegében nagy örömömre (szuper volt, hogy Bence simán felvette a szettet amit javasoltam).

Oké, azért a jól bevált barnás, rozsdás háttér is megvolt, de annyi baj legyen! Egy úriember a komor téglafal előtt is jól mutat.

Kedves Bence, igazán örömteli, hogy az ország keleti csücskében is van egy elhivatott férfi, aki az öltözködést szívügyként kezeli és kívánom, hogy minél több férfi kövesse a jó példádat. Ígérem, ha netán egy blogfotózáshoz ötletekre lesz szükség, egy komplett csapatot is szívesen táv-stylingolok 🙂 .

Az alábbi, több szempontból is klasszikus választással és Bence közösségi oldalas fellelhetőségeivel búcsúzom:

bg.