Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

Ahogy tavaly, idén októberben is rávettem magam, hogy csatlakozzak a mára már széles körben ismert 10×10 kihíváshoz, amit egy kanadai blogger indított útjára. Az alapszabály, válasszatok ki tíz, már meglévő ruhát a szekrényetekből, találjatok ki velük tíz különböző szettet és viseljétek ezeket tíz egymást követő napon. Egyszerűnek tűnik, ugye? Kis rákészüléssel biztosan. Nézzétek, nekem hogyan sikerült véghez vinni a kihívást.

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

A tíz darab amit kiválasztottam:

 • sötétzöld A vonalú Siira egyrészes ruha
 • fekete garbó
 • fehér ing
 • farmerkék egyrészes Cabala ruha
   
 • sötétkék egyrészes Imogen ruha
 • fekete nadrág
 • türkiz zöld KE fashion kabátruha
   
 • fekete bőrhatású dzseki
 • sötétzöld kötött mellény
 • fekete hátizsák

Egyértelműen az egyrészesek domináltak és idén kizárólag egyszínű darabokat kombináltam. A tízbe a fehérnemű és a kiegészítő nem tartozik bele, én ez utóbbi kategóriába soroltam – tavalyhoz hasonlóan – a cipőt is. Abban a 10 napban az időjárás mutatott magából nyártól télig három évszakot, így volt amikor rövid ujjban sétálgattam, máskor pedig vettem magamra egy vastagabb mellényt és még csizmát is, mert fázni nagyon nem szeretek…

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

…oké, azért nem mindig kötök ki a radiátoron, de még ez is előfordul 🙂 .
 
Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?
 

A fotózás helyszínéül a MEtime Showroomot és környékét választottam tekintettel arra, hogy októbertől rendszeresen megtaláltok itt tanácsadásokkal, workshopokkal, különböző énidőzős programokkal.  A hideg évszakban a forró ital alap nálunk, a bemutató teremben ücsörögni és szürcsölni valamit önmagában is feltöltődés lehet.

A sötét nadrág, fehér ing összeállítás sok helyzetben jól jöhet, így nálam alap. A fehér inget minden öltözködéssel kapcsolatos előadásomon megemlítem, hogy legyen a gardróbotokban. Épp a kihívás idejére esett egy sportrendezvény ahol több szempontból is aktívan vettem részt: sportoltam én is és szombaton tartottam egy rövid gondolatébresztést a résztvevő hölgyeknek. Ekkor vetettem be a fenti szettet az Adritól vásárolt kendővel, ami egy hernyóselyem, kézzel festett, könnyed gyönyörűség.

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?
 
Az inget a négy ruha közül három alá gond nélkül fel lehetett volna venni, így máris hét szettnél tarthattam volna, de ennyire azért nem akartam egyszerűsíteni. Kovács Erika KE fashion kabátruháját nyár végén szereztem be. Önmagában is hordható, felsővel szoknyaként, nadrággal akár még kabátként is funkcionál. Úgy tűnik, a türkiz zöld az idei őszi kedvenceim közé került, mert időközben készíttettem magamnak Polgár Gittával egy ékszer szettet fülbevalóval, gyűrűvel és karkötővel (ez utóbbi önmagában is elég látványos).
 
Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?
 
A nadrágos összeállításnál a garbót a valóságban végül fekete vékonyabb felsőre cseréltem amikor 23 fok volt, illetve sima fekete pólóra, amikor ruhaként vettem fel szintén kora őszi hőfokban.

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

Nagy kedvencem lett az egyik nyári bejegyzésemben már említett Imogen ruhám is, amit tavasszal vettem Bajcsai Vikitől és várta, hogy ősz legyen. Most elő is került. Tölcséres ujja, garbó nyaka és egyszerű vonalvezetése épp az én ízlésemnek való. Ráadásul elegánsan és lazábban is hordható, attól függően, mivel párosítom. 

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

Gondolva a hűvösebb napokra vastag harisnyával is befotóztuk, de végül a gyakorlatban arra nem volt szükség.

Azt ugye tudjátok, hogy ha a szoknya vagy a cipő színével azonos harisnyát vesztek fel, azzal nem csak az összkép szebb, de a lábat is nyújthatjátok?

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

Ennél a szettnél előkerültek a kedvenc ezüst ékszereim is, amiket sokszor hordok így együtt. A hazai dizájn karkötőm és gyűrűm mindig figyelem felkeltő és szívesen válaszolok a kérdésekre, hogy honnan is van. Pár kattintással ti is megtaláljátok a készítőiket felül.

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

Határozottan megszerettem a zöld színt. Nem voltam nagy rajongója, de pár éve, főleg a hűvös időszakban szívesen hordom. A Siira kisruhát már tavaly is mutattam, hányféleképpen lehet kombinálni, idén is szívesen teszem.

Halmai Gyöngyi fenti fotói mellé ideteszek még egy saját montázst is, amin látszik, hogy itt-ott eltértem az eredeti elképzeléstől, vagy csak kiegészítésként használtam például egy sárga övet, netán sportcipővel és baseball sapival lazítottam a fitnesz rendezvény keretein belül. Alább látjátok azt is, amikor „rövidujjasidő” volt és a kék Cabala rucimat önmagában vettem fel, a jobb szélen pedig a Cosmopolitan Blogger Day-en pózoltam és másik cipőt vetettem be. 

Hogyan variáltam idén ősszel tíz darabot?

Összességében ez az őszi kihívás már sokkal gördülékenyebben ment mint a tavalyi, még az időjárás okozta váratlan meglepetések ellenére is. Előre átgondoltam mosás szempontból is a tíz napot és tök jó volt a hétvégi utazáskor már előre tudni, hogy mit pakolok be, egyből volt köztük lazább és elegánsabb, nadrágos és szoknyás szett is. A végére a színek hiányoztak leginkább, vagy talán csak az zavart, hogy az önkifejezésben némileg korlátozva vagyok 😀 .

Abszolút jó móka, próbáljátok ki ti is, nem számít, hogy épp nincs „hivatalos kihívási időszak”. Legyetek kreatívak és főleg elég bátrak, hogy a saját ruháitokat magatokhoz igazítva hordjátok!

Ha pedig segítségre van szükségetek a gardróbban, keressetek bátran!

Egyéni és közösségi, elméleti és gyakorlati rendezvényeimért, tanácsadásaimért kövessetek a közösségi oldalakon is!

Inspirációkkal és kreativitással dúsított novembert!

A dalválasztás rendhagyó módon épp semmihez nem kötődik, pusztán csak kedvelem, hátha ti is ;-).

bg.