Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.

Dubicz Danival tavaly már ötleteltünk nektek, hogyan is képzeljük el mi a laza, utcai öltözéket sportcipővel kombinálva. Tudom, sokan még mindig nehezen párosítják a sportos lábbelit az elegánsabb darabokhoz, nők esetében pláne szoknyához, de a magam részéről nagyon megszerettem ezt a kombinálást, így népszerűsítem is, azaz most ketten is ezt tesszük, a hazai GT cipőkben.

Bár a színeink akár passzolnának, nem kértük a jegyeket – bérleteket, pusztán a Bikás parki metróaluljáró kupoláját használtuk ki látvány szempontból és a hőségben árnyékoló funkcióját tekintve. Akinek a nadrágszoknyám a ’90-es évek elejét juttatná eszembe, nem jár messze a valóságtól, mert az bizony egy régi darab a Vintage Treats válogatott készletéből. Egészen egyszerűen, mégis egyedien kombinálható több évtized stílusa: a nadrágszoknya mellé a hetvenes évekre emlékeztető masnis blúz, a hatvanast idéző pöttyös kendő és napjaink ezüst sportcipője.

Dubicz Úr mindeközben a farmer – ing kombót vasalt nadrág – galléros pólóra cserélte. Az alkathoz igazított szabásvonalakra a férfiaknál épp úgy érdemes odafigyelni, ahogy nők esetében. A titokzoknis, mezítlábas cipőviselettől pedig talán már egyre kevesebben rökönyödnek meg és hordják bátrabban a férfiak körében.

A ceruzaszoknyát rendszerint ajánlom a tanácsadásaimon sportcipős viselettel (és magas sarokkal is). A szetteket szándékosan nem bonyolítottuk, hiszen feltételezhetően nyáron a lehető legkevesebbet szeretnénk az öltözködéssel bajlódni; én épp azt imádom, hogy (szinte 🙂 ) két ruhadarabot kell felkapni és már indulhatok is.
A magenta felső szintén másodkézből való a Swappistól (eredetileg pedig a hazai Art’z Modell-től)

Pár éve vélhetően nekem is elképzelhetetlen lett volna elegáns ruhát teljesen sportos öltözethez párosítani. Most viszont remekül éreztem magam ebben a kombinálásban, amikor is az önmagában, ruhaként hordható KE Fashion kabátruhát egy póló-laza naci fölé felvettem. Az előző képen megjelent szandál szintén hazai (már találkozhattatok vele a blogomon tavaly nyáron), a Kényelem Cipőkészítő egyedi gyártása. Ahogy a türkiz pénztárca és a gömb üveg gyűrű is kis szériás magyar termék. Dani kétsoros zakójáért pedig odavagyok, mert annyira ritka, hogy férfi ilyet hordjon itthon!

Nos hát szemezzetek az egyszerű, laza de mégis igényes városi szettjeink között és élvezzétek a nyarat sportosan elegánsan!

A Kapcsolatok menüpont alatt közvetlenül tudtok üzenetet küldeni nekem, kérdezni, vagy időpontot foglalni személyes tanácsadásra.

bg.

Fotók: Peszeki Dóra

Sportcipők: G & T Cipő

A sminkemet Pádár Dettinek köszönöm.

Na és ha már az évtizedek között barangoltam a ruhadarabjaimmal, egy Roxette ikonikus a nadrágszoknyám korszakából B-)