Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.

Dubicz Danival tavaly már ötleteltünk nektek, hogyan is képzeljük el mi a laza, utcai öltözéket sportcipővel kombinálva. Tudom, sokan még mindig nehezen párosítják a sportos lábbelit az elegánsabb darabokhoz, nők esetében pláne szoknyához, de a magam részéről nagyon megszerettem ezt a kombinálást, így népszerűsítem is, azaz most ketten is ezt tesszük, a hazai GT cipőkben.

Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.

Bár a színeink akár passzolnának, nem kértük a jegyeket – bérleteket, pusztán a Bikás parki metróaluljáró kupoláját használtuk ki látvány szempontból és a hőségben árnyékoló funkcióját tekintve. Akinek a nadrágszoknyám a ’90-es évek elejét juttatná eszembe, nem jár messze a valóságtól, mert az bizony egy régi darab a Vintage Treats válogatott készletéből. Egészen egyszerűen, mégis egyedien kombinálható több évtized stílusa: a nadrágszoknya mellé a hetvenes évekre emlékeztető masnis blúz, a hatvanast idéző pöttyös kendő és napjaink ezüst sportcipője.

Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.
Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.

Dubicz Úr mindeközben a farmer – ing kombót vasalt nadrág – galléros pólóra cserélte. Az alkathoz igazított szabásvonalakra a férfiaknál épp úgy érdemes odafigyelni, ahogy nők esetében. A titokzoknis, mezítlábas cipőviselettől pedig talán már egyre kevesebben rökönyödnek meg és hordják bátrabban a férfiak körében.

Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.

A ceruzaszoknyát rendszerint ajánlom a tanácsadásaimon sportcipős viselettel (és magas sarokkal is). A szetteket szándékosan nem bonyolítottuk, hiszen feltételezhetően nyáron a lehető legkevesebbet szeretnénk az öltözködéssel bajlódni; én épp azt imádom, hogy (szinte 🙂 ) két ruhadarabot kell felkapni és már indulhatok is.
A magenta felső szintén másodkézből való a Swappistól (eredetileg pedig a hazai Art’z Modell-től)

Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.
Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.

Pár éve vélhetően nekem is elképzelhetetlen lett volna elegáns ruhát teljesen sportos öltözethez párosítani. Most viszont remekül éreztem magam ebben a kombinálásban, amikor is az önmagában, ruhaként hordható KE Fashion kabátruhát egy póló-laza naci fölé felvettem. Az előző képen megjelent szandál szintén hazai (már találkozhattatok vele a blogomon tavaly nyáron), a Kényelem Cipőkészítő egyedi gyártása. Ahogy a türkiz pénztárca és a gömb üveg gyűrű is kis szériás magyar termék. Dani kétsoros zakójáért pedig odavagyok, mert annyira ritka, hogy férfi ilyet hordjon itthon!

Nekünk ez a sportosan elegáns v.2.

Nos hát szemezzetek az egyszerű, laza de mégis igényes városi szettjeink között és élvezzétek a nyarat sportosan elegánsan!

A Kapcsolatok menüpont alatt közvetlenül tudtok üzenetet küldeni nekem, kérdezni, vagy időpontot foglalni személyes tanácsadásra.

bg.

Fotók: Peszeki Dóra

Sportcipők: G & T Cipő

A sminkemet Pádár Dettinek köszönöm.

Na és ha már az évtizedek között barangoltam a ruhadarabjaimmal, egy Roxette ikonikus a nadrágszoknyám korszakából B-)