Majd ha eljön az ideje!

Várakozás. Sokan, már ha csak rágondolnak is rosszul lesznek. Nem szeretünk várni. Senkire és semmire. A türelem fogyóban. Furcsa ellentmondás azonban, hogy miközben a pörgés és egységnyi idő alatt minél több feladat-elvégzés és élménymegélés a trend, hányszor hallani, hogy ennek most (még) nincs itt az ideje. Gondolkodtatok már azon, mi az, amit hátrébb soroltok? Mi az, ami kevésbé fontos?

Majd ha eljön az ideje!

Mit választotok először: a kávéfőző megjavíttatást, vagy egy (éves) kontrollra bejelentkezést az orvoshoz; a szülők meglátogatását, vagy plusz egy óra (észrevétlen) telefonzombulást; házimunkát, vagy fél óra sétát/bicajozást a családdal?

A türelem fogyóban, de az idő még inkább, utóbbiból szinte soha sincs elég.

Majd ha eljön az ideje!

Vajon miért történik mégis az, hogy legtöbbször a teljesen alapnak tűnő szükségleteket, igényt, vágyakat hagyjuk a végére? Előfordult már, hogy addig vártátok a megfelelő időpontot, hogy aztán okafogyottá vált a tervezett tett, netán simán csak lemaradtatok róla, addig halogattatok?

Majd ha eljön az ideje!

Utazás. Erre tipikusan lehet rég, vagy sokat készülni. Nyilván sok múlik a hogyan és hová kérdéseken, de olykor talán simán csak túlbonyolítjuk és „elkényelmeskedjük” ezt is, ahogy egyre több mindent. Kis hiánya a komfortérzetnek és máris más mellett döntünk – ha jól, ha rosszul.

A napokban épp egy spanyol sorozatot néztem a ’30-as évek közepéből. Nők és férfiak egyaránt, megadva a módját az öltözködésnek, dacolva a hosszú hajó/vonat/busz úttal, ízlésesen öltöztek.

Majd ha eljön az ideje!

Ma a nagy többség a legkényelmesebb öltözékében utazik még akkor is, ha csak be kell ülni a kocsiba, vagy fel kell szállni a repülőre.

Hányszor hallottam már hölgyektől gardróbrendezéseken, hogy „de hát ezt a ruhát mikor és hová vegyem fel?!”. Mert hogy mire is várunk? Valaki jelezni fogja, hogy most fel lehet szépen öltözni és el lehet indulni a rég tervezett útra/a rég vágyott rendezvényre, vagy egy baráti összejövetelre szabad csinosan menni akkor is, ha a többiek farmer-pólóra szavaznak?

Ki tiltja meg, hogy pusztán csak a saját örömére bárki is egy szimpla keddi napon felvegye az évek óta nem hordott selyemblúzt, vagy az évfordulóra kapott ékszert; sőt, beüljön egy kávéra egyedül vagy barátokkal és szánjon magára – nem a virtuális térre – akár csak egy órát?

Majd ha eljön az ideje!

Netán bárki szabadságot vegyen ki és elinduljon valahová, ami lehet 20 kilométerre a város zajától, vagy épp százszor ekkora távolságra, ha van rá lehetőség?
Mert hogy mikor is jön el majd az ideje mindennek? Talán sosem, ha nem élünk a jelenben eleget és nem ragadjuk meg a pillanatot, hanem hagyjuk, hogy elpörögjön a kijelzőn…

Majd ha eljön az ideje!

Amikor egyszer búcsút kell inteni, nem a kényelmetlenség és az átmeneti komfortmentesség jut majd eszünkbe, hanem az élmények, tapasztalatok és talán azok a megmosolyogtató bókok, amiket épp amiatt kaptunk, mert a legszebb ruháinkat kezdtük el hordani egy napon.

Várakozás nélkül szánjatok magatokra időt és türelmet, vegyétek fel a szép ruháitokat és induljatok a nektek való úton ! 🙂

Stílustanácsokért keressetek bátran. Itt az oldalon a Kapcsolatok menüpont alatt közvetlenül tudtok üzenetet küldeni nekem, kérdezni, vagy időpontot foglalni. Tippekért és hasznos információkért kövessetek a közösségi oldalakon is!

bg.

Fotók: Peszeki Dóra – https://peszekidora.com/

Fekete hosszú szoknya: Nimfa ; fekete kis táska: Levary Bag; Fekete tok kalap: Pázmányi Kalapszalon