Vállald be!

Bár egyre égetőbb a probléma, mégis kevesen vagyunk még, akik szívükön viselik az ügyet. Melyiket? A jövőnkét. A kérdés nyilván összetett, de azt érdemes felfogni, hogy a divatipar a második legszennyezőbb iparág a világon. „Ugyan már! Engem ez nem érdekel, néhány dolgot veszek csak magamnak amikor épp van időm berohanni egy üzletbe, vagy megrendelem a netről pár ezerért. Ezzel nem lehet baj!” De, lehet.

Vállald be!

Ahogy ígértem, folytatódik novemberben a heti villámbejegyzés sorozat. Ennek oka a legutóbbi inspirációs szett-fotózásunk termékenysége Halmai Gyöngyi fotográfus remek fotóival amihez a Csepel Művek területét választottuk. Valamennyi novemberi szett alapja az úgynevezett geomókus mintás póló vagy pulóver, ami a Spibot Design-nal közös munkák eredménye.

Vállald be!

A villámbejegyzésre tekintettel nem írok hosszú sorokat arról, miért érdemes megfontolni minden egyes új ruhadarab vásárlását, hogy újként vásároljatok hazait, arról, hogy minél tovább hordjátok amitek van és ha félrement a beszerzés, adjátok tovább, cseréljétek el és a gyorsan változó kínálattal bíró üzletek pár ezer forintos darabjai helyett vegyetek inkább használt ruhát. Ez csak néhány rövid gondolat(ébresztő).

Vállald be!

Hogyan lehet eljutni a kéthetente valami új és „gyorsdivatos” vásárlásától addig, hogy csak akkor lesz még egy farmerem, ha az éppen olyan fazon, ami még hiányzik és kizárólag másodkézből kell lennie? ?
Nekem sikerült. Igaz, évekbe telt, de ma már nagyon megválogatom, mit veszek meg és az zömében turis, vintage darab és néhány hazai márka.
A fotókon rajtam lévő 501-es Levi’s a Typo-ból való, a dzseki a Hádából.
A meglévő ruháimat és cipőimet pedig ameddig lehet, hordom és kombinálom, itt éppen sportosan vagány módon.

Vállald be!

Rengeteg(szemet)et termel az emberiség és sajnos, még mindig kevesen vagyunk, akik ezt a veszélyt komolyan veszik. A megoldásról nyilván mindenkinek megvan a maga elmélete, de abban sokan egyetértünk – a szélsőségek elkerülése mellett – , hogy azzal máris sokat teszünk, ha kerüljük a felesleges és/vagy túlzott fogyasztást. Nem csak a ruhákkal, úgy általában.

Villámgyorsan 🙂 két blog, ahol sokat olvashattok és okosodhattok tudatosság témában. Eszter Holy Duck!-ján minden, ami a fenntartható divattal kapcsolatos, Nusi Shamobags blogján pedig sok-sok zöld témában kaphattok hasznos tanácsokat, gyakorlati tippeket.

Vállald be!

A címbéli felhívás pedig a használt ruhák bevállalására ösztönöz. Bármilyen megosztó is a másodkézből vásárlás gondolata (azzal együtt, hogy nagyon sok, teljesen új ruhát is találni a nagyobb turikban), azt a ruhamennyiséget, ami a bolygót terheli, jobb lenne körforgásban tartani és nem a szeméttelepre küldeni, hogy aztán füst formájában szennyezze talán épp azt a levegőt, ahol a vizet az előállítása során már egyszer a festékanyag beszennyezte.

Bátrabb stílustanácsokért és megfontolt közös vásárlás igénnyel is
keressetek egész nyugodtan. Itt az oldalon a Kapcsolatok menüpont alatt közvetlenül tudtok üzenetet küldeni nekem, kérdezni, vagy időpontot foglalni.

Hétköznapi és ennél klasszikusabb tippekért, hasznos információkért kövessetek a közösségi oldalakon!

bg.