Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

„Egyre jobban lelkesedtem a társadalmilag felelős és környezetbarát ruhák iránt, míg ezzel párhuzamosan egyre inkább elment a kedvem az azelőttről ismert ruházati márkáktól. Szó szerint évek óta dilemma számomra minden egyes ruhavásárlás. Még mindig. Úgy érzem, ma Magyarországon sokszor nagyon nehéz, vagy akár lehetetlen etikusan, környezetbarát módon készült ruhát vásárolni. (Kelemen Nóra, Zöld Gardrób).

Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

Amint megláttam a profilt a közösségi oldalakon, követni kezdtem a Zöld Gardróbot. Érdekelt, hogy milyen termékek és honnan érkeznek a webshopba. Vajon mi alapján válogatta a Megálmodó és miért épp ezeket a ruhadarabokat szerette volna elhozni a fenntartható divat iránt érdeklődő hazai vásárlóknak?

Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

Mindezekről meg is kérdeztem Nórát, akivel aznap találkoztunk először, amikor a képanyag készült. Követtük egymást virtuálisan, egyéb előzményünk 🙂 nem volt, amikor még tavaly decemberben megkerestem őt azzal, hogy szívesen kombinálnám a ruhákat, megismertetve veletek is ezt a beszerzési forrást és magát a szemléletet, amit Nóra képvisel.

Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?
Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?
Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

Nóra, elmondása szerint olyan brand-eket keres, akik ugyanazokat az értékeket képviselik, amit ő is: környezettudatosság, fenntarthatóság, etikus készítés és nem utolsó sorban minőség, melyeket egy szóval úgy nevezhetünk: slow fashion.

Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

Ahogy látjátok, a kényelmes, pihe-puha anyagú ruhák egyaránt kombinálhatóak lazán – otthoni vagy utcai viseletre egyaránt – és formálisabb szettek alapjai is lehetnek. Épp ez az elv vezérli a Zöld Gardróbot.

Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

A fent említett kritériumoknak megfelelő márkák kínálatából Nóra olyan darabokat válogat ki, amelyek beillenek az általa képviselt kapszularuhatár koncepcióba; azaz időtlen darabok, amik jól kombinálhatóak egymással, más ruhákkal és alapdarabok lehetnek egy ruhatárban.

Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

„Úgy döntöttem, szeretnék nem csak szóban, de ezután már tettekben is segíteni, hogy nálunk is ismert és könnyen elérhető legyen a fenntartható ruhatár. Ezért nyitottam meg a Zöld gardróbot, ahol a legjobb tudásom szerint gyűjtök össze olyan darabokat, amik megfelelnek ezeknek az elvárásoknak és megmosolyogtatják a lelkem.”

Pasztell gardrób, ami teljesen zöld?

A fotózás után kijelenthetem, a „lélekmosolygás” együtt jár ezekkel a ruhákkal 🙂 .

Tudjátok, hogy évek óta arra buzdítalak benneteket, hogy nézzétek meg, mit és hol vásároltok, ismerjétek a gardróbotok tartalmát, hordjátok a meglévő ruháitokat és próbáljatok minél kreatívabban kombinálni annak érdekében, hogy ne unjátok meg, ami a szekrényben van (ez utóbbi generálhatja a felesleges/téves vásárlásokat).

Amennyiben pedig az alapok ismeretében azaz a színek és alkatok közötti eligazodásban tudok segíteni, vagy a továbblépésben azaz a hozzátok illő ruhatár kialakításában, a jelenlegi megreformálásában és a nektek való stílus megtaláláshoz tudok hozzájárulni szakmai tapasztalataimmal és ötleteimmel, bátran keressetek!

bg.

Fotók: Halmai Gyöngyi fotográfus

weboldal: http://www.halmaigyongyifoto.hu/

Ruhák: Zöld Gardrób

weboldal: https://www.zoldgardrob.hu/

Sportcipő: GT cipő

Helyszín: Nordix Studió