Menő a retró

Készítettünk egy sorozatot retró hangulatban, retró Ladával és szettekkel. A célom az öltözékkel azonban az volt, hogy a jelmezszerűséget elkerülve, ma is teljesen hordható összeállításokat tegyek össze. Mikor lehetne jobban aktualitása a másodkézből származó daraboknak mint az éppen zajló #használtruhaszeptember ben?

Menő a retró

A türkiz #vintage nadrágom címkéjén DDR szerepel, így közel azonos korúak a Ladával (azaz 30 plusszosak :)). A szintén használtan vett lila mintás felsőm is nagyjából egyidős lehet velük. Az óceáni hulladékból újrahasznosított anyaggal dolgozó hazai márka bikini felsője napjaink darabja ugyan, de teljesen beleillett a 80-as éveket idéző szettbe, ahogy a hazai GT klasszikus, fehér sportcipője is (amit picit csavartam csak meg a szürke csíkkal a sarkán).

Menő a retró
Menő a retró

A bevezetőben említett #használtruhaszeptember, vagy az eredeti #secondhandseptember megjelöléssel futó mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet az óriási ruhamennyiségre, ami körülvesz bennünket világszerte és szorgalmazza a tudatosságot. A felhívás arra ösztönöz, hogy ha ebben a hónapban ruhát vásárolnánk, tegyük azt használtan/másodkézből.

Menő a retró
Menő a retró

A Mengyán Eszter – Holy Duck által #turikincsszeptember – re elnevezett kihíváshoz többek is csatlakoztak itthon, én magam könnyen eleget teszek ennek: ha ebben a hónapban vásárolnék is magamnak ruhát, kizárólag használtan tenném. Évek óta vagy másodkézből vásárolok, vagy hazai tervezőket, alkotókat támogatok a ruhavásárlásaimmal. Amit szem előtt tartok az, hogy tudom, mi az ami hozzám és a ruhatáramba illik, így elkerülöm a felesleges beszerzéseket. Amit magamhoz veszek, azt pedig sokszor hordom és kombinálom.

Menő a retró

A kockás, gombos, midi ceruzaszoknya és a fehér blúz is egy-egy válogatott vintage készletből való. Az Instagram oldalamon megtaláljátok a beszerző helyeket a képekre és leírásokra kattintva.

A szépséges hajpánt pedig egy magyar tervező, hatS by Annity keze munkája.

Tanácsadásaim során rendszeresen ajánlok válogatott, használt ruha készlettel bíró üzleteket, vállalkozásokat is, ahogy hazai tervezőket. Találkozásunkat követve az összefoglaló anyagban listát is küldök róluk, amit rendszerint örömmel fogadnak a vendégeim 🙂 .

Nyissatok új irányok felé, vagy tartsátok meg bevált, tudatos szokásaitokat a lényeg, hogy figyeljetek oda a ruhavásárlások során is, mit, honnan és mennyit vásároltok. Amennyiben segítségre lenne szükségetek, keressetek bátran üzenetben, vagy egyéb elérhetőségeimen.

bg.

Fotók: Peszeki Dóra és Varga Péter

Fejdísz: Hats by Annity

Stílusosan egy főcím zene a ’80-as évekből 🙂