Kalapok és vonatok

Kevesen vagyunk, akik gondolkodás nélkül felteszünk egy kalapot és abban indulunk útnak. Valamiért ez itthon bátorság kérdése. Nem egy nőtől hallottam már, hogy nagyon szép, hordaná is, de mégsem, mert hát az olyan feltűnő. Nagy kár, hiszen a jól megválasztott kalap öltöztet és stílusossá tesz.

Kalapok és vonatok
Kalapok és vonatok

Amikor Sütő Andrea hatS by Annity kézzel készült, nemez kalapjait először megláttam, a rózsaszín kalap városi vagánysága, sportosan elegáns hatása fogott meg leginkább. Arra gondoltam, milyen jó ötlet, hogy a kalap viseléstől némileg aggódó hazai nőknek készül egy „hétköznapi” , mégis nagyon egyedi darab.

Kalapok és vonatok

Felpróbálva azonban mégsem éreztem magamon igazinak. Elsőre. Majd aztán körbefotóztuk Halmai Gyöngyivel a Vasúttörténeti parkban és akkor végérvényesen beleestem :-).

Kalapok és vonatok

Gyöngyi ismét izgalmasat alkotott. A vonatos helyszín már többször is kézenfekvő lett volna, de eddig még kimaradt a fotózásaink során. Most azonban több szettel is készültem, több bejegyzésben is megjelennek majd az egyedi, kézzel készült, nemez kalapok és a már korábban látott piros fejdísz is, amelyeket Sütő Andrea a hatS by Annity magyar alkotója álmodott és készített.

Kalapok és vonatok

Amellett, hogy egyik kedvenc színem a lilás, világos rózsaszín, a könnyedség és vidámság is közös bennünk ezzel a kalappal. A farmeres szett összetevői pedig: mom jeans nadrág másodkézből a Lakásbutik csapattól, rózsaszín felső hazai márkától, farmer dzseki épp Gyöngyitől „örökölt” 🙂 , az öv egy hazai márka táska eleme, a cipő pedig a már ismert, szintén hazai GT cipő.

Kalapok és vonatok

Hogyan lehet még fokozni az egyediséget egy kalapnál? Például kézi hímzéssel. Rendben, erre a lila szépségre már én sem mondom, hogy bármikor és bármihez felvenném, de annyira szép kézműves munka, hogy öröm már csak kézbe venni is.

Kalapok és vonatok

Feltéve pedig még egy szimpla nadrág – ballonkabát szettet is megfűszerez.

Kalapok és vonatok
Kalapok és vonatok

Jártatok már egyébként a Magyar Vasúttörténeti Parkban? Nekem már csak a színek miatt is élmény volt, de aki különböző korok szerelvényei iránt vonzódik, itt eltölthet kis időt (emellett javaslom a helyben sütött lángost megkóstolni :)).

Kalapok és vonatok

A második szettem kabátja és nadrágja szintén másodkézből lett enyém (a kabátot már többen megvették volna tőlem az Instagram képeim kommentjei alapján :)). A kendő pedig maradékanyagból, beszegve állt elő.

Kalapok és vonatok

Az őszi időszak pont kedvez a kalapokkal való ismerkedéshez, így javaslom, aki érzi a késztetést, próbáljon belőlük. Nálunk a Slow Studio -ban is megtehetitek mindezt másodkézből odakerült, vintage kalapokkal és hazai készítésűekkel egyaránt.

Személyes öltözködési tippekért és tanácsokért keressetek bátran továbbra is itt az oldalon üzenetben, vagy a közösségi felületeimen.

bg.

Fotók: Halmai Gyöngyi http://halmaigyongyifoto.hu

Kalapok: hatS by Annity www.hatsbyannity.com

Ezt a lila kalapos zenét pedig nem hagyhattam ki, még ha elsőre (vagy többedszerre) furcsa is és hangyányit más az életérzés mint a vonatok között 😀 .