Kézzel festett kiegészítés

Kapszulagardrób. Sokaknak csenghet ismerősen ez a kifejezés. A tár, amiben minden mindennel passzol, viszonylag (vagy akár nagyon) kevés ruhadarabból áll és nem utolsósorban passzol a viselőjéhez.

Kézzel festett kiegészítés

Azt vallom, hogy van, akinek való mindez, van akinek kevésbé. Életritmus, szabályszeretés, minimalizmus, kreativitás, önkifejezés, mind egy-egy lényeges elem, ha épp gondolkodsz a kapszulagardrób kialakításon. Legfőképpen te magad légy a kapszula középpontjában. Kell ez neked és ha igen, mihez igazodjanak a darabok?
Fentiekhez tud segítségül szolgálni mindaz, amit egy stílustanácsadó adni tud neked. Átgondolni mit szeretsz hordani és mit szeretnél viselni, amivel kifejezed és nem mellesleg jól is érzed magad a mindennapokban.

Egyáltalán nem mindegy, hogy kisgyerek után kell másznod a földön, vagy úton vagy egész nap, netán formális megbeszéléseken veszel részt – jelenleg főleg videókonferenciákon. Imádod a nőies darabokat, vagy mindig is „amolyan farmer-pólós csaj” voltál (ezt nem egyszer hallottam tőletek). Minden tényezőt érdemes átgondolni, összetenni fejben, akár listában, majd ha igény van rá, hosszabb-rövidebb időn belül megvalósítani a szekrényben.

Kézzel festett kiegészítés

Abban vélhetően sokan egyetértünk, hogy egy jól felépített alapruhatár (ami nem feltétlenül kell, hogy kapszula legyen) nagy magabiztosságot ad a mindennapokban. Amennyiben pedig kapszulára sikerült ez a ruhatár, kiemelt szerepet kaphatnak benne a kiegészítők, hiszen színt, kreativitást, változatosságot csempészhetnek még a legegyszerűbb szettekhez is.

Előbbi elv mentén mutatok most nektek négy összeállítást, amiben látni fogjátok, hogy a szettek maguk igazán egyszerűek. Olyannyira, hogy felül három esetben ugyanazt a fekete garbót viselem, de a végeredmény mindegyik esetben más hangulat, akár más alkalom lehet.

Közös a szettekben a hazai Silk and More csodálatosan megmunkált, kézzel festett selyemkendői.

Kézzel festett kiegészítés

Borody Krisztina márkája több éve ismert már itthon. Krisztina a 90-es évek elején találkozott a selyemmel Németországban egy workshopon. Ott festette meg először és azóta minden egyes alkalommal, amikor ezzel az anyaggal dolgozik, elvarázsolja. Ahogy írja bemutatkozásában , hosszú évek munkája és magas szintű technikai tudás kellett ahhoz, hogy mára az jelenjen meg a selymen, amit ő elképzelt. Minden kendő egyedi és megismételhetetlen. Minőségi alapanyagokból, szabad kézzel alkot. Az a szeretet és szenvedély, amit Krisztina a munkája iránt érez, határozottan megmutatkozik a kendőkön is.

Kézzel festett kiegészítés
Kézzel festett kiegészítés

Visszakanyarodva a szettekhez, már csak a kendő kötésén is sok múlik: lehet klasszikusabb vagy bohókásabb variáció, rajtatok múlik és persze az alkalmon, ami esetleg megkötné helyettetek 🙂 .

Kézzel festett kiegészítés

Nálam a hideg évszakokban az egyszínű garbók alapdarabok. Természetesen aki nem szereti a magas nyakú felsőket, nála helyettesíthető környakú vagy V kivágású vékonyabb pulóverekkel is. Mindegyikhez lehet kendőt is hordani és alkattól, ízléstől függően jól kombinálni.

Kézzel festett kiegészítés
Kézzel festett kiegészítés

Mondtam, hogy ugyanazt a felsőt vettem fel három szettben is! 🙂 . Fél-elegáns öltözetben és még dupla farmer hatással is működik. Téli kabát mehet fölé és már kész is a réteges, télies variáció (én rendszerint használok átmeneti kabátokat vastagabb kabát alá, bent blézer/kardigán kategóriában hordva.

Kézzel festett kiegészítés

A végére került egy fehér (garbós :)), variáció is. Egyrészt mert ezt a szoknyát most ősszel kaptam másodkézből egy nagymama hagyatékából és nagyon megszerettem, másrészt pedig ezúton is erősíteni szeretném bennetek, hogy télen is lehet világos, akár fehér ruhadarabokat is hordani. Természetesen száraz, napos hidegben gondtalanabb a dolog mint egy esős, pocsolyás napon, de ezt viszonylag könnyen el lehet dönteni induláskor.

Kézzel festett kiegészítés

Remélem, kedvet kaptatok a színes, bájos kendőkhöz és valamilyen formában kipróbáljátok magatokon, vagy akár táska fülére masnit kötve tudtok újat varázsolni a régi helyett.

A fotókat ezúttal is Halmai Gyöngyinek köszönöm.

Táncolni pedig bármikor szívesen 🙂 , a dalválasztás most pusztán a hangulat miatt került ide.

Kellemes decembert nektek, hamarosan jövök újra még több hazai márka ajánlással! Addig is kövessetek a közösségi oldalakon, írjatok, ha valakit karácsonyi ajándékkártyával és valamelyik szolgáltatásommal lepnétek meg, egyéniben jöhettek jelenleg is személyesen színtanácsadásra, tudok menni gardróbrendezésre – mindezeket maszkban és körültekintően – online pedig decembertől már kérhettek alkatelemzést!

bg.