Levendulás

Bár levendulát egész évben használhatunk különböző formában, azért mégis csak a nyárhoz kötődik igazán. Ahogy tavaly, idén sem hagytam ki egy levendulás fotózást; egyrészt mert én kedvelem a lila árnyalatokat, másrészt pedig hátha veletek is (jobban) megkedveltetem azzal, ha kombinálom különböző szettekben.

Idén a budaörsi Levenduláskertbe látogattunk el Peszeki Dóra fotóssal.

Levendulás

A levendulákhoz passzolt a hazai Imogen lila ruhám, hozzá pedig ez a rózsaszín Aranka Bandula hátizsákom. Nekem ebbe a méretbe épp minden legszükségesebb holmim belefér. Ez az átgondolt méret 🙂 . Sietős induláskor, vagy bővített készletnél nagyobbra van szükség, de például nyár esti kimozdulásokhoz szuper kis darab.

Levendulás

Táskaválasztásnál javaslom az alábbi szempontokat gondoljátok végig.

Így elkerülhető az impulzus vásárlás és a „csak ott áll a szekrényben” darabok.

  • életformád (mivel közlekedsz – anyag; mit teszel bele – méret);
  • öltözködési stílusod;
  • az általad hordott színek (minél több mindenhez passzol, annál jobban fogod szeretni);
  • kihasználhatóság (ebbe a vajon szükség van-e rá egyáltalán kérdés is beletartozik 😉 ) .
Levendulás

Amennyiben a neked való táskát elkészíti egy hazai alkotó, válaszd inkább ezt a lehetőséget, ezzel is támogatva egy helyi vállalkozót és nem mellesleg nagy eséllyel egyéni igényeidhez is fog tudni alkalmazkodni.

Levendulás

Akik követnek a közösségi felületeimen, nekik nem lehet újdonság, hogy a lila-sárga kombinálás nagy kedvencem lett tavaly óta.

Levendulás

Az egyik leginkább „rettegett” színskála a sárgáké. Nem egyszer jöttök úgy hozzám, hogy „nekem A sárga nem áll jól”. Ezt csendben nyugtázom, majd a sárga soron végigmenve a színkendőkkel kiderül, hogy mindenkinek van előnyös sárga árnyalata. Az más kérdés, hogy esetleg valaki nem kívánja magán látni 🙂 . Ez utóbbi azonban már döntés kérdése.
Ahogy az is, melyik árnyalattal tudunk még azonosulni a számunkra legelőnyösebb mellett.
Nekem ez az inkább meleg, napsárga mint hideg, citromsárga ruhám több éves #turikincs .

A kis hálós csipke betét a derekánál külön kedvencem.

Levendulás

Még egy nemrégiben levadászott angol, vintage, bogyós, igazán nyári hangulatú használtan szerzett ruhát be kellett vinnem a levendulák közé.

Levendulás

Dorka fotói szerintem magukért beszélnek – ez a ruha egyszerűen megkövetelte a Levenduláskertet 🙂 .

Levendulás

A cipőmet a fotózás előtti napokban leltem a Facebook közösségi piacterén 🙂 .

Méretprobléma miatt más gazdát keresett a kis Musette balerina, nekem pedig épp jó lett.

Levendulás

Ne féljetek másodkézből vásárolni! Országszerte egyre több kincsre lehet szert tenni köszönhetően azoknak a nőknek, akik időt, energiát szentelnek a válogatásra és felkutatásra. Instagramon gomba mód szaporodnak a profilok, ahol szebbnél szebb, több évtizedes, jó minőségű ruhákra lelhetünk (ahogy én is tettem ezt egy Szeged környéki hölgytől).

Levendulás

Nem árt persze, ha tisztában vagytok a nektek való színekkel és fazonokkal, majd pedig pontos méreteket kértek, így elkerülhető, hogy végül csalódjatok.

Egy-egy jó fazon és anyag esetén érdemes akár a nagyobb méretet átszabatni, hiszen ha évekre választott ruha lesz, még így is megéri majd az árát.

Levendulás

A budaörsi Levenduláskertbe pusztán kikapcsolódni, friss levegőt és nyugalmat magatokba lélegezni is ér elmenni, a háziasszony szörpjeiről és egyéb vegyszermentes készítményeiről már nem is beszélve 😉 .

Öltözködési tanácsokkal pedig várlak benneteket továbbra is levendula szezonon innen és túl egyaránt 🙂 .

bg.