Ajándékozz közelről!

Még két hét karácsonyig. Sokaknak az ünnepen fontos, hogy tárgyiasított formában (is) kifejezzék szeretetüket. Többeknek szerencsére már lényeges az is, mivel teszik mindezt. A viszonylagosan „utolsó pillanatos” ajándékozóknak összeállítottam egy ajánlást azok közül a hazai dizájnerek, manufaktúrák, családi vállalkozások termékei és önmegvalósító nők szolgáltatásai közül, akikkel idén ősszel, a saját rendezvényemen együtt dolgozhattam.  Szemlélődjetek és ismerkedjetek velük ti is, nem kizárólag karácsonykor!

Még az év első felében fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy szuper lenne egy nőknek szóló rendezvény, ahol a kikapcsolódás mellett a tudatosság és a fenntartható szemlélet is előtérbe kerül amellett, hogy lehet szépülni, mozogni, kóstolni, öltözködni, tanácsokat kapni és hazai, kézműves termékekkel, készítőikkel ismerkedni. Így valósult meg szeptember végén a Nők Szombatja .

A hangulat és a kiállítói csapat is remek volt, érdeklődőkből szívesen láttunk volna jóval többet, de remélem, a tavaszi eseményen már Ti is ott lesztek, akikkel most nem találkoztunk! 😉

Ajándékozz közelről!

A kreatív szektorból elsőként KarlaLina szeretnivaló dizájner papíráruit és kiegészítőit ajánlom.

„A Jól-Lét naplók, BabaNaplók, Határidőnaplók, Naptárak, pontrács füzetek (BuJo-k), tervezők, noteszek praktikusak, használatra tervezettek, hasznosak. Mindenből nagyon limitált, kis széria készül, sorszámozott vagy éppen egyedi darab. A Jól-Lét naplóval magadat is érdemes meglepned, hatékony segítség, ha a babázós időszak után ismét formába szeretnél lendülni – életmód váltáshoz, diétához szuper! A szintén saját fejlesztésű és tervezésű, jópofa és praktikus BabaNapló teljesen rendhagyó módon örökíti meg a babák első hónapjait – miközben hatalmas segítséget nyújt az összes “para” ellen, ami a babázás elején szóba jöhet. A noteszek és füzetek mindegyike tartogat valami csavart, színes vagy illatos oldalakat, speciális fűzést, különleges papírokat – és nem utolsó sorban a jellegzetes KarlaLina grafikákat a borítókon.”

Nekem épp szükségem volt egy „iskolás” füzetre, így be is szereztem egy vicces-cuki, pulis, szépíró füzetet magamnak ami azóta is mindig mosolyt csal az arcomra ahányszor csak előkapom.

Ajándékozz közelről!

A MimMóza standjánál gyermekek és anyukák is lelhettek kedvükre valót. A MimMóza egy kis textil manufaktúra Csepel kertvárosában. A műhelyük bemutatóterem is egyben és workshopoknak is helyet ad. Színes, vidám, praktikus termékek készülnek náluk gyerekeknek és anyukáiknak. Zoo kollekciójukban pihe-puha állatok jelennek meg alvókán, párnán, kígyón és hátizsákon. Az Accessories kollekcióban fesztiváltáskák, pénztárcák, tartók, laptop táskák szerepelnek, a Home kollekcióban egyedi lakástextilek, a Storage kollekcióban pedig legózsákok, autós-játszós tárolók, kreatív bőröndök.

Ajándékozz közelről!

Az ékszer vonalon Polgár Gitta vonultatta fel egyedi készítésű, kézműves üvegékszereit, amelyek magas hőfokon, kemencében készülnek. Gitta ajánlja mindazoknak, akik szeretik a vidám színeket, az egyszerűbb, hétköznapi megjelenéstől kezdve az elegáns viseletig egyaránt. A csodásan kivitelezett (értsd: szépségesen homogén és ízléses felület)  üvegékszerekből azóta már nekem is van pár színes fülbevalóm és egy türkiz zöld szettem is, amit az előző, őszi 10×10-es bejegyzésemben meg is mutattam nektek.

Ajándékozz közelről!

Aki régóta követi a blogomat, már találkozhatott többször is kedvenc, zuglói, szappanos márkámmal.

A Love2Smile Organic Cosmetics termékeit egy kedves, beszélgetős, szakértő házaspár készíti 100% natúr, vegán, tiszta, természetes és prémium minőségben.
„Csak olyan termékeket készítünk, amit mi is szívesen használunk, mert hiszünk bennük, ezáltal bátran merünk ajánlani. Nem kötünk kompromisszumot, csak olyan alapanyagokat használunk, melyek a környezettel és az emberi szervezettel is kíméletesek. Termékeink nem tartalmaznak semmilyen káros összetevőt, sem állati eredetű alapanyagot, kivétel nélkül mindegyik tiszta, natúr és vegán. Sokat kísérletezünk, fejlesztünk annak érdekében, hogy termékeink a jól ismert magas Love2Smile minőséget és élményt nyújtsák, segítve az akár normál, akár érzékeny, sérült bőr ápolását, támogatva az egész család bőréről gondoskodást.”

Nagyjából másfél éve ismertem meg a termékeket egy kedves ismerősöm ajánlásával és azóta jól rájuk is szoktam. Ezt a függőséget jó szívvel ajánlom nektek is.

Ajándékozz közelről!

Na és ha már a fenti montázson feltűnt Mengyán Eszter – Holy Duck, ide is teszem a közös beszélgetésünkön készült fotókat. Eszter újságíróként, bloggerként a fenntartható divat hazai éllovasa, aki hisz abban, hogy érdemes beszélni a divat és környezettudatosság kapcsolatáról és arról, hogy léteznek a fenntartható divatban elérhető alternatívák és olyan kezdeményezések, amelyek figyelmet érdemelnek.

Eszter rendszeresen tart előadásokat, vesz részt beszélgetéseken a fenti témában és már személyes tanácsadásra is jelentkezhettek hozzá, ahol a fenntartható divattal kapcsolatban sok-sok információt tudhattok meg tőle. (frissítés 2020 – Eszter tanácsadásához elérhető nála ajándékkártya is.)

Ajándékozz közelről!

Megtörve az öltözködés kategóriát, de folytatva a színes sort, újabb kézműves termék és egy önmegvalósító nő.

Tabajdi Ritáról és a Trita csokiról korábban részletesen írtam itt a blogon , olvassátok el, ha még nem tettétek, mert szinte biztos, hogy szaloncukor helyett bonbont szeretnétek majd idén karácsonyra! 😉 . Rita 70%-os étcsokija engem levett a lábamról, bár egyáltalán nem voltam csokirajongó (kb. egy kocka/egy hónap aránnyal). Trita csokinál készülnek bonbonok, táblás csokik, szezonális különlegességek és aki késztetést érez, workshopra is mehet ahonnan aztán egészen nagy adag finomsággal távozhat és azzal az élménnyel, hogy temperált, öntött, simított, díszített és nyilván kóstolt. Ugye írtam az elején, hogy nem csak karácsonyi ajándéktippek ezek?! 😉

Ajándékozz közelről!

Akkor pedig, ha picit elragadtattátok magatokat a csokikkal, jöhet a sport. Ismeritek a gymsticket? Tarnay Zsuzsi edzőről szintén találtok egy korábbi bejegyzést nálam. Ő volt az, akinek sikerült elérnie, hogy rendszeresen eddzem magam az erősítő óráin és ezért nagyon hálás vagyok neki.
Négy éve oktatja Zsuzsi a gymsticket Csepelen. Három gyerekes édesanyaként a mozgás a lételeme és a „gumibot” az egyik szenvedélye. Követni a Gymstick Csepel oldalon, személyesen az edzésein tudjátok. Tudom, fitnesz bérletet ajándékba adni picit necces, de van, akinél ez működik. Saját magatokat pedig bármikor meglephetitek eggyel! 😉

Ajándékozz közelről!

A sportolásnál maradva, jöjjön az általam is hordott fitnesz ruházati márka a Motivate Me Fitness Trend. A márkát két sportos nő álmodta meg. Céljuk az volt, hogy kényelmes, de emellett csinos sportöltözéket alkossanak minden korosztály és többféle testalkat számára. Hazai tervezéssel és varrodában gyártott fitness topokat és leggingseket találtok náluk változatos stílusban, vidám színekben és ami még kiemelendő, hogy motiváló feliratokkal angol és magyar nyelven egyaránt.

Ajándékozz közelről!

Sportoláshoz és a mindennapi léthez egyaránt szükségünk van megfelelő cipőkre. Az aktuális trend mellett nem árt, ha kényelmes is a cipő, de lehetőleg az ára se szálljon el nagyon. A hazai Kényelem Manufaktúra és a GT márka kis-szériás cipői között fenti szempontok alapján lehet keresgélni és a jó hír, ha van saját ötlet/igény/láb-sajátosság, azt is tudják kezelni. Mindkét márka kényelmességéről ódákat tudnék zengeni, de meg is tettem már néhány blogbejegyzésben . Aki még nem látta, kattintson bátran, majd pedig próbálja, vegye, ajándékozza!

Ajándékozz közelről!

A mindennapokhoz gerincünk egészségére is szükségünk van (lenne). Palotai Tünde NMPT instruktor és hatha jógaoktató. Néhány óráján én is megtapasztaltam szakmaiságát és maximalizmusát. Azt az időt, amit mozgásra szánunk, feltétlenül jobb olyan szakemberrel végezni, akinél úgy érezzük, jó helyen vagyunk.

Az NMPT természetes mozgásminta tréninget Tünde nem véletlenül választotta: egy kialakult gerincproblémája vitte őt a képzésre. Saját életéből vett példákra utalva (iskolapad, munka, gyerekcipelés) állítja, pontosan tudja mennyire befolyásolja egy derékfájás a mindennapokat, az életminőséget. A ChinMaya Yoga oldalon találjátok meg Tündét és érdeklődhettek nála az óráiról és a bérletekről.

Ajándékozz közelről!

„Külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Az AVIVA torna az alhas, a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását, beindítja, támogatja szervezetünk csodálatos öngyógyító tevékenységét azáltal, hogy felpörgeti a vérkeringést így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a szervezetbe.”
Mire is jó az Aviva torna Végh Beáta oktató szerint? Nőgyógyászati és hormonális problémák kezelésére, baba projekt sikeréért, PCOS, ciszta, mióma esetén; változókori tünetek enyhítésére vagy késleltetésére.
Nőiesség, szabadon. Remek (karácsonyi)ajándék lehet!

Ajándékozz közelről!

A nőiességhez, az ünnephez (és egy női rendezvényhez aztán pláne) hozzá tartozik a smink is. Tauz Nóra alapokat mutatott meg és beszélt róluk, szemléltetve mindezt. Jól megválasztott alapozó, korrektor, szemkiemelés a gyakorlottabbaknak, szempillaspirál és pirosító a sietőknek. Tényleg lehet 5-10 perc alatt is üde, a természetes vonásokat kiemelő sminket készíteni. Nóra rendszeresen készít videókat, aktuálisan épp ünnepi csillogáshoz láthattok nála útmutatót. Ha pedig megajándékoznátok valakit, vagy akár magatokat egy profi sminkkel, keressétek Nórát.

Ajándékozz közelről!

A Swappis ReFashion – RuhaForgó küldetése a megunt, vagy valami miatt nem hordott minőségi ruhák begyűjtése és újrahasználatba segítése. Céljuk egy tudatos vásárlói közösség létrehozása és a fenntartható divat támogatása. Tagjaik, azaz, akik adtak le ruhát hozzájuk (többek között én is),  féláron vásárolhatnak.

Hogy jöhet a használt ruha a karácsonyhoz? Több szempontból is, hogy csak néhányat említsek: ha erre az évre beújítanátok a céges vacsihoz, vagy a családi ebédre egy új szettel, vagy csak kiegészítésként van valamire szükség, érdemes lehet körülnézni a (sosem, vagy alig) használt ruhák között is.

Amiért pedig mindenképpen ide került a fenti montázs az az, hogy a Swappis Tündéje (kék felsőben, piros cipőben) nagyon várta és láthatóan élvezte is a Nők Szombatján megrendezett tüllfutást 😀 . Jó móka volt, ahogy a piros tüllszoknyám viselése is minden alkalommal és megalkotása szintén a PINKPONILO közösségi varrodában.

Végezetül pedig hadd ajánljam saját ajándékkártyámat bármelyik szolgáltatásomra, nőknek és férfiaknak egyaránt.

Ajándékozz közelről!

Hasznos és egyben szórakoztató böngészést kívánok!

A rendezvény fotóiért köszönet ismét Halmai Gyöngyinek , akinek munkáit a weboldalán is megnézhetitek és ha kedvetek támadna szuper családi, vagy épp egyéni fotókat készíttetni, keressétek őt bátran!

A mai dalválasztás azoknak szól, akik hozzám hasonlóan még kevésbé kerültek karácsonyi hangulatba – eddig. Valamiért ezt a Chris Rea számot hallva, nekem mindig megjön az ünnepi kedvem. Persze Igazából Szerelem -mel hangolódni sem elítélendő 😀 .

bg.