Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

Amikor a természet egyre inkább a tompább, meleg színeit mutatja, hajlamosak vagyunk mi is hozzá igazodni. Érdemes-e vajon magunkra húzni az őszi avar színeit? Nem feltétlenül. Viszonylag kevesen vannak azok, akiket nem tesz fáradtabbá, betegessé, de legalább is unalmassá az a sok szépséges, barnás, sárgás-zöldes árnyalat, ami az őszi paletta jellemzője.

Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

Az MZF Fashion őszi kollekciója a tavaszi és őszi paletta színvilágát tükrözi. A fenti, mintás anyagból készült egyrészes ruha, rövid dzseki és szoknya is. Nálam az utóbbi jöhetett szóba: fekete garbóval és egyik kedvenc maszkulin, őszi, bordó cipőmmel kiegészítve – bár szokatlan vagyok magamnak a kora őszi liget színeiben – harmonikus összképet ad.

Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

A türkizkékbe hajló ruha a napokban még önmagában (vagy egy átmeneti kabáttal) is működik, hűvösebb időben akár tunikaként is hordható. Mivel nálam az őszi-téli szezonban a fekete garbó alapdarabnak számít, nem is volt kérdés, hogy azzal kombinálom a két szettet. Nadrággal kész is a tunikás viselet, ami kellően kényelmes egy bringás naphoz is, de ha napon belül hőmérséklet változáshoz igazodnátok, arra is alkalmas a szett (harisnyát a nadrág helyett és meg is van).

Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

Már a tavaszi közös fotózáson is így jártam, hogy a végére teljesen beleszerettem az elsőre „vadul mintásnak tűnő” darabokba. Most is ez történt. Annyira komfortos ez a szoknyafazon és kellemes viselet a tartással bíró szoknya anyaga, hogy nem szívesen vettem le.

Mielőtt ennyire látványos mintát és színvilágot választanátok a ruhatáratokba, érdemes végiggondolni: passzol-e hozzátok és mivel tudjátok majd párosítani. Azért biztosan kár lenne megvenni, hogy végül a szekrényben álljon.

Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

Ahogy olvashattátok, Mezőfi Andi őszre zömében meleg tónusú ruhákat alkotott, de a tompább kék, pamut ruha/tunika a hideg pasztellek között megállja a helyét, míg a következő korall ruha további élénk színekkel fűszerezhető, elmozdulva a hideg-meleg skálán.

Kis werk sztori a közepére 🙂 . A fotózásra én bringával érkeztem és a limitált csomagomba egy cipővel kevesebb került, mint ahogy azt terveztem. Ehhez a ruhához tűzpiros magas-sarkút képzeltem, de mivel rátaláltunk erre a piros-kék csónakra (amit ezúton utólag is köszönünk ismeretlen gazdájának), így a bordó laposban maradtam, ami eggyel stabilabb is volt a csónak rácsán. Nincsenek véletlenek 🙂 .

Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

Az alábbi univerzális sötétkék (értsd: mindenkinek jól áll), elegáns ruha alapdarab lehet az őszi/téli szezon bálos, céges vacsorás, decemberi ünneplős eseményekhez. (A természetben is működik 🙂 , még ha viszonylag ritkán is öltözünk fel ilyen elegánsan egy Duna parti sétához).

A Levary Bag fekete (kis)táskája mellett sem mennék el szó nélkül: tavaly télen szereztem be Hegymegi Gabi tervezőtől és nagyon kedvelem praktikus mérete miatt és mert számos stílusban működik. Ismerve a márka egyedi rendeléskezeléseit, nagy eséllyel próbálkozhattok egy sötétkék-arany csatos variációval 😉 .

Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

A hazai, kis-szériás gyártásnál, a fiatal magyar tervezőknél legtöbb esetben megvan a lehetőség, hogy figyelembe vegyék az egyedi kéréseket. Ilyen a szoknya hossz, vagy a derékvonal. Javaslom, mindig nézzétek meg, valóban előnyös fazont választotok-e és ha megvan a lehetőség, kérjetek módosítást. Nekem ugyan szerencsésen sikerült egy „mindenreképes” női szabó/varrónőt találnom aki korrigál, de jó esetben, ha egyedit vásároltok, próbáljátok azt elsőre magatokra igazíttatni.

Öltözzünk-e az őszi avarhoz?

A végére a korall ruha teljes valójában. A színválasztással és a szoknyahosszal nem a tökéletességre, hanem az öltözködés hétköznapi örömére törekedve és arra koncentrálva, hogy legyen még sokáig ilyen szép őszünk, langyos napsugarakkal és színes természettel.

Visszatérve a kezdéshez: ha ti is kíváncsiak vagytok, milyen színeket érdemes variálnotok magatokon, érdekel, de még nem láttátok, hogy az őszi avar palettája fáraszt-e vagy csodásan áll rajtatok, ráadásul az előnyös fazonok terén sem vagytok biztosak, keressetek bátran egyéni tanácsadásaimért.

Szép őszi napokat nektek!

bg.

Fotók: Mezőfi Andrea