Kalapok és vonatok 2. rész

Tisztában vagyok a tényekkel, hogy ismét bezárkózunk és legtöbbünknek jóval másabb életet kell élnünk egy eddig megszokott novemberihez képest. A napokban írtam is néhány gondolatot erről az Insta oldalamon és arra jutottam, hogy félelem és szorongás helyett maradnak az inspiráló, remélhetőleg kicsit jókedvre derítő, figyelemelterelő posztok mindegyik közösségi felületemen. Ha csak egy percre is sikerül elterelnem a gondolatokat a napi gondoktól és valami pozitív felé irányítani a figyelmet, máris a mentális egészség irányába billen a mérleg, amire most különösen szükségünk van.

Kalapok és vonatok 2. rész

Imádtam ezt a sorozatot hatS by Annity kalapjaival és Halmai Gyöngyi fotóival, melyekből most már a második válogatást mutatom.
Ezt a Chanel hatású #maxmara szoknyát a Vintagerie készletéből vadásztam le a Slow Studioban, majd kedvenc varrónőm – a fotózás után – rám igazította (övvel is hordható ezentúl is a stílus kedvéért, de már anélkül sem esik le rólam 🙂 ).

Kalapok és vonatok 2. rész
Kalapok és vonatok 2. rész

Nektek megéri az időt, fáradtságot, pénzt, hogy használtan remek, egyedi, különleges darabokat vegyetek, de még át kell esetleg alakítani?

Nálam határozott igen a válasz a kérdésre. Nem egy, jóval nagyobb ruhadarabot mentettünk már meg az esetleges szanálástól és használom még – remélem – évekig.

Kalapok és vonatok 2. rész
Kalapok és vonatok 2. rész

A szoknya vastagharisnyával és csizmával is remekül működik majd a téli időszakban – ha idén kevesebbet is hordom, jó pár évig velem lehet még.

Kalapok és vonatok 2. rész

A piros ballonos összeállításom kapcsán feltettem a kérdést a közösségi oldalaimon, miszerint, hogyan kapj kedvet a #vásároljaszekrényedből módszerhez? Azaz, mivel érhető el, hogy a meglévő ruháitokat nagyobb kedvvel használjátok?

Kalapok és vonatok 2. rész

Néhány ötlet:

1. Inspirálódj színekkel, fazonokkal, hangulatokkal, stílusikonokkal, bloggerektől, akiknek a stílusát közel érzed magadhoz!

Kalapok és vonatok 2. rész

2. Nyisd ki a szekrényedet és nézd egészen más szemmel, mintha csak az üzlet polcát néznéd!

Kalapok és vonatok 2. rész

3. Az előbbiek alapján válogasd újszerűen a darabjaidat!

Lehet, hogy elég egy új színkombinálás, másik cipő, kiegészítő mint amit eddig használtál és máris több új szettre lelsz!

Kalapok és vonatok 2. rész

A két piros kabátos szett valójában ugyanaz, de közben mégis teljesen más hangulat. Cipőt, kabátot és fejfedőt cseréltem: más az összhatás, de az alap szett teljesen ugyanaz, még a színek is egészen hasonlóak.

Kalapok és vonatok 2. rész

Ha már megvettél valamit, hord is és tartsd a #viseld30szor elvet.

Előfordulhat, hogy nagyon nem érzed magadénak, ez esetben alakíttasd át, vagy végső esetben ajándékozd el. Ruha szemétbe sose kerüljön!
Ezekkel az egyszerű lépésekkel máris sokat teszel a #fenntarthatódivat
nyomvonalán és a legtöbb megoldás még csak pénzedbe sem kerül.

Kalapok és vonatok 2. rész
Kalapok és vonatok 2. rész
Sportcipő: GT cipő

A mai utolsó tanács pedig:

4. Ha teljesen reménytelennek érzed a meglévő ruháid újszerű kombinálását, ne félj segítséget kérni szakembertől!
(Elsősorban öltözködési tanácsokra gondolok, de például kényszeres vásárlási szokások esetén, vagy egyéb mélyebbre visszanyúló okoknál, de valójában semmilyen segítségkérés nem „gáz” ).

Kalapok és vonatok 2. rész

Személyes öltözködési tippekért, színtanácsokért, hasonlóan változatos portréfotózásra felkészítésért vagy egy teljes gardróbrendezését keressetek bátran továbbra is itt az oldalon üzenetben, vagy a közösségi felületeimen.

bg.

Fotók: Halmai Gyöngyi http://halmaigyongyifoto.hu

Kalapok: hatS by Annity www.hatsbyannity.com

A zenei választás az idén elmaradt sok-sok koncert között Parov Stelar hiánypótlás egy Stelartronic formációval.